Advertorial

Cele mai frecvente greșeli pe care le faci cand alegi usa exterioara

Când vine vorba de amenajarea intrării în locuința proprie, alegerea ușii exterioare este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le luați. În afară de faptul ca oferă un anumit nivel de siguranța familiei tale, ușa de intrare transmite multe lucruri despre casa ta și despre tipul de mediu ce îi așteaptă pe oameni dincolo de pereții exteriori. Asadar, este important ca usa să reflecte imaginea voastra si sa nu fie doar o alegere pe principiul “cât mai ieftin”. Ușa de intrare este o investiție semnificativă și un element pe care probabil îl veți folosi mult timp, deci este important să alegeți cu înțelepciune.

Înainte de a începe cumparaturile (si chiar și munca de documentare), trebuie sa tineti cont de câteva greșeli ce trebuie evitate atunci când alegeți ușa exterioară a casei.

  1. Prima eroare – uiți de eficienta energetica

La fel cum ferestrele casei trebuie sa izoleze cat mai bine termic locuința, și ușile îndeplinesc acest rol. Se estimează ca pierderea de căldură prin ferestre/uși (ori supraincalzirea prin aceste elemente) este responsabilă pentru peste 25-30% din consumul de energie necesar pentru încălzirea și răcirea locuințelor. Așadar, pentru un confort cât mai bun și pentru costuri mai mici la facturile de utilitati, tine cont de protectia termica.

2. Credeai ca doar aspectul conteaza? Gresit!

Atunci cum rămâne cu durabilitatea? Trebuie sa știm ca rezistența unei uși depinde de alegerea materialului. HELIOS oferă de exemplu usi de exterior (pentru casa sau apartament), din PVC sau aluminiu. Acestea sunt construite cu tehnologii de înaltă performanță pentru a asigura o protecție și o durabilitate maximă, permițându-le să reziste la fisurare, decolorare, deformare și alte tipuri de daune. Mai mult, usile de intrare de la HELIOS ofera diferite grade de siguranta pentru o securitate sporită și permit instalarea de sticla antiefractie, în diferite opțiuni.

3. Instalarea incorectă

Alegerea ușii exterioare potrivite implică mai mult decât a stabili o culoare sau a alege un material – aceasta este o parte funcțională a casei, deci este important să fie sigură și să funcționeze perfect. Asigurați-va ușa este montata drept, securizata si aliniată corect cu cadrul ușii, care ar trebui, de asemenea, să fie în stare perfectă. Puneți un profesionist să vă instaleze ușa, astfel veți avea liniște sufletească știind că munca a fost făcută corect și ca usa arată și funcționează așa cum ar trebui sa o faca. 

4. La final, culoarea

Ușa de intrare este primul pas spre o impresie pozitiva, asupra tuturor celor care va trec pragul. Din acest motiv, asigurați-vă că alegeți o culoare a ușii care se va potrivi cu designul casei. Puteți alege fie să potriviți ușa cu paleta exterioară sau culoarea acoperișului, fie să alegeți o nuanță mai îndrăzneață pentru a oferi un contrast interesant. Un alt sfat ar fi sa alegeți culori pastelate și apoi sa folosiți o cantitate adecvată de corpuri de iluminat în zona intrării principale, pentru un efect excelent.

În concluzie, putem cu toții sa cădem de acord asupra unui lucru – alegerea ușii potrivite pentru o locuință poate fi dificilă! Din fericire, nu este ceva ce trebuie să faceți singuri. Lucrați cu o companie specializată în uși și ferestre, astfel încât să știți că obțineți cel mai bun produs, precum și tot ajutorul de care aveți nevoie în etapa de alegere și montaj.

Sursa foto: Ferestrehelios.ro