Comunicat de presa

Puțină educație… nu strică nimănui

Odată cu venirea verii zonele de promenadă, parcurile și locurile de joacă sunt asaltate de grupuri de tineri, adulți care și-au făcut un obicei de a consuma băuturi alcoolice, semințe și de a distruge mobilierul urban.

Agenții Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei monitorizează permanent, atât prin dispeceratul de monitorizare și supraveghere video, cât și prin patrulele pedestre aceste locații, confruntându-se aproape zilnic cu cetățeni care nu respectă normele de curățenie în spațiile publice. Spre exemplu, ieri în jurul orei 19.00, au fost depistați în Parcul Nord un grup de tineri care consumau semințe și băuturi alcoolice. Tinerii s-au ales sancțiuni dar și cu obligația de a igieniza locația respectivă în prezența colegilor noștri.

De asemenea, în zilele de 16 și 21 iunie au fost depistați în locații diferite din municipiul Bacău persoane care au depozitat pe domeniul public materiale de construcții realizate din amenajarea locuinței. Persoanele în cauză au fost identificate, sancționate contravențional și ca măsură complementară s-a dispus igienizarea spațiilor folosite pentru depozitarea materialelor.

Știm că nu sunt cazuri singulare în orașul nostru și de aceea agenții noștri vor monitoriza zonele unde se confruntă frecvent cu astfel de situații. Totodată, le reamintim cetățenilor că:

desfacerea și consumul de băuturi alcoolice în locuri publice precum: drumuri publice, parcuri, stadioane și terenuri sportive, instituții, mijloacele de transport în comun, autogări, gări, se sancționează cu amendă de la 100 lei la 500 de lei iar aruncarea cojilor de semințe în parcuri şi în locurile de joacă pentru copii se sancționează cu amendă contravențională de la 100 lei la 300 de lei.

depozitarea materialelor de construcții sau deșeuri din construcții pe terenurile cu spații verzi sau în alte locuri decât cele special amenajate se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2000 de lei pentru persoanele fizice și de la 2000 lei la 2500 lei pentru persoanele juridice.” au mentionat cei de la Politia Locala Bacau.