Comunicat de presa

In urma codului rosu de averse, 10 curti au fost inundate in Brusturoasa!

In aceasta seara in comuna Brusturoasa 10 curti au fost inundate in urma codului portocaliu/rosu emis de autoritati si dupa ce aversele torentiale au ajuns pana la 60l/mp.

La acest moment, este în vigoare un cod portocaliu de averse torentiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului si grindină de mici dimensiuni si posibil medii dimensiuni, în următoarele localități: Moinesti, Comanesti, Darmanesti, Poduri, Asau, Agas, Ghimes-Faget, Zemes, Magiresti, Palanca, Brusturoasa.Anterior, meteorologii au emis un cod roșu pentru aceeași zonă.

În urma cantităților mari de ploaie, la Brusturoasa au fost inundate 10 curți.2 echipaje de pompieri a câte 12 persoane sunt la fața locului pentru a sprijini populația și pentru a evacua apa.

Update : COD ROSU 23.06/19:50 – 20:30, averse torentiale ce vor depasi 40-50 l/mp – in zona avertizata s-au acumulat in ultima ora 50-60 l/mp, descarcari electrice, izolat grindina, intensificari ale vantului, in urmatoarele localitati: Agas, Ghimes-Faget, Palanca, Brusturoasa;” au anuntat cei din Prefectura Bacau in aceasta seara.