Comunicat de presa

Cristian Paul-Ichim: „Educația este o prioritate pentru mandatul meu și am susținut dintotdeauna depolitizarea sistemului de învățământ.”

Educația este o prioritate pentru mandatul meu și am susținut dintotdeauna depolitizarea sistemului de învățământ.

Astăzi am votat proiectul de lege privind descentralizarea numirii directorilor de școli, PL-x 215/2021. Aceste funcții, fie ele și interimare, trebuie să fie ocupate în mod transparent, și nu prin decizii politice.

Am votat acest proiect pentru că îmi doresc să văd manageri de școli numiți pe baza competenței lor. Școala este a comunității și tocmai din acest motiv cred că toate funcțiile interimare de director sau director adjunct trebuie să fie ocupate de cadre didactice alese de consiliul de administrație al școlii, din care fac parte reprezentanți ai părinților, ai elevilor și ai comunității.

Consiliile de administrație sunt cele mai apropiate de problemele reale ale școlilor și ele sunt cele care pot decide cea mai bună soluție pentru comunitate. Este un semnal că schimbarea trebuie să aibă în centru elevii.

Descentralizarea deciziei la nivelul unităților școlare este prima dintr-un șir de măsuri graduale propuse de USR PLUS. Școlile trebuie să își asigure interimatul managementului până la următorul concurs național.

Am convingerea că implicarea consiliului de administrație în procesul de selecție a managementului școlii se va reflecta direct în calitatea vieții școlare a copiilor noștri.” a declarat astazi deputatul Criatian Paul Ichim.