Pareri

Daca nici ai vostri nu va mai suporta „inima albastra”

O doamna pentru care am avut intotdeuna respect. Amalia. Nu am stat la taclale de multe ori dar ma corecta de cate ori limba mea romana nu era asa cum trebuia. Culmea, abia asteptam sa ma corecteze dupa fiecare articol si uite-asa am mai prins nitica limba romana corecta. Zic eu. Altii nu 🙂 .

O doamna, o cunoscatoare de cultura si un cetatean cu simt civic. Mi s-a parut mereu ca scrie cel mai bine si eu, hot, am incercat sa fur „meserie”. Bineinteles nu am reusit pentru ca ne desparteau cateva sute de carti citite, poate mii.

Inainte de alegerile din toamna m-am intalnit cu ea si ma certase pentru critica adusa userismului local si pentru ca sustineam alte valori politice. Purtandu-i respect m-am simtit prost si am incercat sa-i explic de ce. Nici acum nu stiu daca m-a inteles dar de atunci si pana acum nu ne-am mai vorbit.

Zilele trecute m-am intalnit cu Amalia pe scarile de la CJ. Am salutat-o respectuos si parea sa nu-mi mai poarte pica. Mi-ar placea sa stiu ca e asa. Zilele astea am zarit o postare a Amaliei care m-a lasat fara cuvinte. Abia acum m-am hotarat sa scriu despre asta desi…poate o supar din nou.

Amalia a crezut (si ea) in „oamenii noi” ai politicii romanesti si indeosebi in cei locali. A crezut si se pare ca a inteles ce inseamna „oamenii noi”. Probabil ca a inteles si de ce m-am indepartat de lichelele in devenire, politicieni noi cu inimi albastre in toamna.

Pana si ai vostri va detesta domnilor. Pana si cei mai in masura sa va inteleaga dorinta de a „face bine” va dau suturi in fund. Si cand ii spuneam cuiva din USR zilele trecute ca a abuzat de influenta si au recurs la practici oribile s-a suparat. Cand ai vostri va spun ca gasca nu face bine, pai nu face!

Mizerii USR, da, asta am scris in continuu din toamna si citesc despre tot mai multi bacauani dezamagiti.

Respect Amalia!