Pareri

Pinochio: „Stadionul Municipal va deveni axul central al sportului băcăuan în administrația Stanciu-Viziteu!”

Din moment ce esti prins cu minciuna e cam greu sa mai poti fi crezut a doua oara. LuciDinBraila a fost prins cu minciunica de zeci de ori dar la ultima isprava el si postacii o dau tare de perete.

Acum, când Compania Națională de Investiții a prevăzut la capitolul investiții reabilitarea stadionului din Bacău (CNI este instituția care a finanțat arenele din București, Cluj, Craiova, Tg.Jiu), Necula spune că va construi el, de la bugetul local, în următorul mandat, un stadion nou la marginea orașului. În afara faptului că niciun oraș din România nu-și poate permite construirea unei arene de dimensiuni importante, fără a afecta celelalte investiții, ipocrizia primarului atinge cote maxime. Începe să fie egalul lui Benea în minciuni și incompetență.” – LuciDinBraila. 2020

Stadionul Municipal! NU SE POATE REABILITA! – spune Luci azi. Jur ca nu-s expert si nu ma pricep insa ma pricep sa verific minciunile din campanie atunci cand Luci a amagit mii de bacauani cu reabilitarea stadionului. Eu asta tin minte si citez din PROGRAMUL lui de campanie. Apoi postacii sunt suparati pe mine ca-l critic pe Papa-Laptele Brailean. Bai nene, trezeste-te la realitate si iesi din bula creata de el si gasca lui si vezi despre ce minciuni e vorba.

Cititi din programul lui de campanie vorbele de duh cu care a mintit bacauanii. Brusc, Stadionul Municipal nu se mai poate reabilita? Poate ca ai dreptate acum dar asta inseamna ca ai mintit atunci!

În ultimii 10 ani, multe dintre stadioanele orașelor mari din România au fost reabilitate și modernizate. Avem o arenă ofertantă, care trebuie reabilitată pentru a redeveni motorul sportului și divertismentului.

Costul reabilitării Stadionului Municipal Bacău va fi de aproximativ 1500 euro/loc, incluzând și costurile cu acoperisul tribunelor și peluzelor. Finanțarea pentru acest proiect este deja în planul Companiei Naționale de Investiții și orice lipsă punctuală poate fi suplinită din surse multiple cum ar fi fonduri europene (cum a fost modernizat stadionul de la UTA sau cel din Lugoj), din bugetul local sau parteneriat public-privat.

Dacă îl vom administra pe modelul Cluj Arena, doar 8% din venituri vor fi din activități fotbalistice. Pe Stadionul Municipal Bacău vom putea avea un festival muzical, pe modelul Untold, Neversea sau Afterhills, se pot găzdui concerte ale unor trupe de muzică de prim rang, vizite turistice, conferințe, muzee temporare, expoziții de artă, un muzeu al sportului băcăuan și alte genuri de activități extrasportive, exact cum se întamplă pe orice stadion modern din Europa. Având o administrare corectă, transparentă și profesionistă, prin organizarea unui concurs la nivel european pentru postul de manager al arenei, banii investiți se pot întoarce la bugetul Bacăului, pe lângă plus valoarea sportivă și culturală pe care o aduce comunității băcăuane.

Pentru că există anumite nedumeriri punctuale despre acest proiect, le voi lamuri aici pe toate.

1)    Terenul de 4.5 hectare pe care este amplasat stadionul este proprietatea publică a Municipiului Bacău, adică al tuturor băcăuanilor. Oricine poate verifica acest aspect la ANCPI. Dacă primarul PSD Necula demolează stadionul, așa cum a anunțat, atunci există un risc major ca terenul să fie pierdut prin retrocedări sau sa fie blocat de interese imobiliare.

2) Deși neglijată total de primarul actual, starea tehnică a stadionului este una decentă. Exista câteva părți care au fost afectate din cauza neîngrijirii structurii (deși legea obligă Primăria să ia măsuri). Nu o spun eu, ci inginerii băcăuani, specialiști în structuri de rezistență, conform a două studii DALI comandate și aprobate chiar de către Consiliul Local Bacău.

3) Primarul PSD Necula NU a respectat legea în vigoare și nu a luat măsuri de conservare a stadionului până la reabilitare.

Administrația PSD-Necula a acționat exact ca speculatorii imobiliari care nu conservă clădirile istorice și asteaptă să se prăbușească pentru a fructifica terenul, de cele mai multe ori. Avem destule astfel de exemple și în Bacău, printre ele este de notorietatea imobilul în care a funcționat Hotelul Athenee Palace, ulterior Hotelul Central, în care în parte funcționează Teatrul Bacovia.

4) În locul actual, evenimentele de pe stadion ar produce prea mult zgomot, de aceea ar trebui construit la marginea orașului. Proiectul pe care îl voi prezenta prevede acoperirea tribunelor, ceea ce va diminua major sunetul în exterior. În plus, există materiale fonoabsorbante dar și panouri de tipul celor folosite la autostrăzi. Cât privește discuția cu stadion la marginea orașului, nu trebuie uitat că toate stadioanele noi/reabilitate din România au rămas în aceleași locuri: Arena Națională, Cluj Arena, Arcul de Triumf, Giulești, Ghencea, Stadionul Ion Oblemenco.

5) Visurile cu buldozere ale primarului Necula sunt nu doar absurde ci și ilegale.

Conform art. 79 din Legea Sportului 68/2000, demolarea stadionului se poate face DOAR după ce construim alt stadion similar, ori dacă avem proiect și bani pentru reconstrucția stadionului în același loc. Am văzut cu totii ce a făcut în patru ani la insulă, mai nimic, folosind costuri gigantice, așa că este clar ca nu-i capabil să poată să ducă un proiect complex, cum este Stadionul Municipal, până la capăt.

6) Finanțarea reabilitării se face prin Compania Națională de Investiții, la fel cum s-a petrecut la Cluj, Craiova ori la stadioanele din București. Necula a aberat, din nou și a spus că va face cu bani de la bugetul local, un nou stadion în altă parte, după ce patru ani de zile n-a mișcat un pai.

Stadionul Municipal va deveni axul central al sportului băcăuan în administrația Stanciu-Viziteu!

Modernizarea Stadionului Municipal, pe structura actuală, în aceeași locație, este prioritară pentru o administrație căreia îi pasă de sănătatea cetățenilor, de petrecerea timpului lor liber, prin transformarea orașului într-unul primitor și conform doleanțele lor.”

Eu ma leg de minciuna! De asta nu pot sa accept sa am un primar incompetent!