Pareri

„Sclipirea” tanarului Luci a ingropat mai intai IzoMiorita. Cu 30.000 euro de la Petrom. Urmeaza Bacaul!

Stim destul de multe despre gafele, oportunismul, dictatura si prostiile actualului Luci dar nu stim nimic despre „sclipirea” tanarului de acum 8 ani. Despre care sclipire? Ohoho…una in care actualul edil era inventator. Bine, inventator de nimicuri pierdute in articolele ieftine din massmedia.

Am gasit un articol in presa din 2014 si am aflat ca in paralel cu doctoratul de la Grenoble, Luci al nostru, braileanul, inventase un soi de minune denumita IzoMiorita. Ce era chestia asta?:

Un tânăr cu sclipire este și Lucian Stanciu-Viziteu, fondatorul brandului IzoMiorița. Recunosc, pe mine m-a câștigat de la titlu, aprope dinainte de a citi mai multe despre afacerea pusă pe picioare de Lucian. E ceva atât de profund românesc în acest nume, încât nu poate fi vorba decât de un model de business de succes, oriunde în țară ar fi el aplicat. Lucian l-a aplicat la țară la bunici, în comuna Independența din județul Galați, zonă în care oieritul reprezintă una din îndeletnicirile principale ale localnicilor. Prin afacerea pe care a pus-o pe picioare, Lucian colectează lâna de oaie, o prelucrează industrial și o transformă în izolatori termici și fonici pentru casă (despre calitățile izolatorilor IzoMiorița puteți citi in extenso pe site-ul izomiorita.ro).

Doza de altruism de care vorbeam mai sus se reflectă în componenta socială a afacerii: pe lângă faptul că va crea locuri de muncă în comunitate, Lucian vrea să furnizeze izolatori pentru locuințele persoanelor din categorii defavorizate din comunitatea locală. Acesta e felul lui Lucian de a arăta că se poate și, mai ales, că se poate românește. Planul lui este să cucerească nu doar piața izolatorilor din România, ci să exporte acest produs românesc în toată Europa de Est!” se scria in articolul din septembrie 2014.

Cu o sponsorizare de 30.000 euro de la Petrom, Luci n-a lasat in urma decat acest articol. Nu se mai aude nimic nici de inventie si nici de firma respectiva din moment ce Luci nu inventase practic decat apa plata (reintalnindu-se cu ea prin oportunismul lui Cernic doritor de politica si de salariu baban la stat) si banii s-au dus.

Vă invit să citiți Raportul de implicare în comunitate 2013 al Petrom, unde veți găsi mai multe povești de succes ca cea a lui Lucian Stanciu-Viziteu” se scria in articol. Povestile de succes s-au legat insa de ginerele din devenire, de Hrebenciuc, de niste teren donat unei biserici din Neamt, de SIF Moldova, de incropire a unei gasti la Bacau cu care a acaparat USR-ul si….cam atat.

Acum se pare ca are alte „sclipiri”. Cea mai mare e cea cu care probabil va ingropa si Bacaul. O IzoMiorita mai mica.