Advertorial

Izolația cu celuloză, recunoscută la nivel global pentru calitățile ei ecologice

Izolația cu celuloză, un material natural ce protejează termic și acustic, produs din fibre de hârtie recuperate în mori cu acționare electrică extrem de eficiente a fost recunoscută ca cea mai verde dintre soluțiile verzi (eco), grație conținutului său inerent recuperat și randamentului termic ridicat. Mai multe asociații de producători și organizații de mediu din America de Nord au publicat recent o declarație publică ce confirmă, documentat, toate aceste beneficii.

Astfel, mai multe asociații ale producătorilor de izolație de celuloză de pe continentul american, alături de Sustainable Minds, un furnizor important de produse și servicii menite să faciliteze transparența produselor de mediu, au trimis presei un material care analizează această variantă de termoizolare.

Prezentăm câteva dintre lucrurile enunțate în acest document disponibil astăzi și online:

  1. Funcțiile, utilizările și beneficiile celulozei, în izolarea construcțiilor
  • O îmbunătățire a izolației în pereții interiori, tavane, poduri și mansarde în case noi.
  • Un material preferat pentru instalarea în pereții și mansardele caselor existente.
  • Umple complet golurile apărute în procesele de asamblare, creând o anvelopare strânsă, eficientă din punct de vedere energetic.
  • Creează pereți și mansarde mai rezistente la foc.
  • Un produs dovedit în timp, durabil, cu aproape un secol de sustenabilitate termică și performanță demonstrată .
  • Sechestrează carbon întreaga viață a clădirii și chiar mai mult.

2. Aplicații

Izolația convențională de celuloză cu umplutură liberă este realizată din orice plantă celulară, deși provine de obicei din deșeuri de produse din hârtie. Este instalată prin utilizarea unei mașini de suflat cu izolație. Celuloza suflată sau pulverizată astfel se aplică de obicei în zonele închise, podelele de mansardă neterminate și alte locuri greu accesibile.

3. Cât de verde este?

Izolația cu celuloză are o amprentă de carbon încorporată foarte scăzută datorită utilizării conținutului de materie primă reciclată și energiei reduse înglobate în timpul fabricării și sechestrării carbonului. Acesta este un produs inerent reciclat cu 85% sau mai mult conținut recuperat, dintre care majoritatea este postconsum. O fabrică medie va converti trei până la cinci camioane de hârtie recuperată (sau mai mult)  în izolație, cu economie de energie la fiecare schimb de producție.

Energia utilizată pentru fabricarea izolației celulozei este denumită energie încorporată. Aceasta include energia necesară pentru transportul brut, fabricare și distribuire a produsului. Folosind în principal materiale provenite de la nivel local, procesate în fabrici cu acționare electrică, care pot fi oprite între perioadele de producție și nu trebuie să funcționeze 24×7, celuloza pentru izolații este un produs extrem de eficient din punct de vedere energetic. Deoarece materia primă – fibrele de hârtie recuperate – este derivată din copaci, izolația de celuloză sechestrează carbonul în pereții și tavanele caselor pentru întreaga viață a clădirii.

Investește acum în siguranța, sănătatea și confortul din locuința ta! Alege să folosești celuloza de la Izolatiinaturale.ro și ai consultanță gratuită, plata în rate, garanție de bună execuție de 30 ani! Te bucuri de materialele firmei Steico, cel mai mare și mai experimentat producător de materiale naturale pentru izolații din Europ (peste 85 de ani de experiență).

Cu peste 1800 de case izolate sub marca Izolații Naturale și experiența a peste 135 de case ecologice construite de la zero, ai doar de câștigat!