Advertorial

Cum pătează cafeaua smalțul dinților?

Mulți iubitori de cafea ar dori să se bucure de o băutură revigorantă cât mai des posibil, dar unor persoane le este frică că smalțul dinților lor se va întuneca din această cauză. Stomatologia modernă oferă mijloace eficiente pentru eliminarea colorării externe și interne a țesuturilor dentare.

Petele de smalț pot fi îndepărtate atât într-un cabinet stomatologic, cât și independent acasă, folosind produse speciale (benzi de înălbire, paste de dinți etc.).

Acest articol te va ajuta să înțelegi cum apar petele de cafea pe smaltul dinților, precum și să afli ce trebuie să faci pentru a preveni îngălbenirea dinților după ce ai băut băutura preferată.

 

De ce cafeaua pătează smalțul dinților?

Cafeaua este uneori ”vinovată” pentru petele de pe dinți. În ciuda faptului că smalțul dinților este cel mai dur țesut din corp, totuși, chiar și structura acestuia are mici canalicule în care pot pătrunde particulele alimentare. Taninurile din ceai și cafea ajung pe smalț și îl pătează.

 

Cum să scapi de petele de cafea?

Petele de cafea de pe dinți sunt îndepărtate prin albirea smalțului. Scopul principal al albirii este restabilirea culorii naturale a dinților prin decolorarea suprafeței colorate.

Mijloace și metode moderne de albire a smalțului dinților:

 

Gelurile de albire

Produsele profesionale de albire a smalțului utilizate în clinicile dentare au de obicei o concentrație mai mare de substanță activă decât cele utilizate acasă. Prin urmare, procedura de albire a smalțului în stomatologie poate da efectul dorit într-un timp mai scurt.

 

Benzile de albire

Benzile de albire sunt o altă metodă de albire a smalțului dinților. Această metodă este foarte populară datorită simplității sale și a costului relativ scăzut.

Pachetele pentru benzi de albire sunt disponibile pe scară largă pe piața dentară. Fiecare kit conține instrucțiuni cu privire la metoda și durata de utilizare.

Pe o parte a benzilor se aplică un agent de albire. Cu această latură benzile sunt lipite de suprafața dinților. Timpul procedurii este indicat în instrucțiunile fiecărui kit.

 

Pasta de dinți pentru albire

Aceste paste conțin peroxid de hidrogen, care elimină eficient petele de cafea din smalț.

 

Profilaxie

Unele restricții privind consumul de cafea și alte produse care colorează dinții, igiena orală adecvată, vizitele regulate la dentist îți vor permite să menții efectul de albire pentru o lungă perioadă de timp.

Totuși, ai grijă! Albirea duce uneori la o sensibilitate crescută a dinților și arsuri ale țesuturilor moi ale gurii. Prin urmare, contactează medicul dentist înainte de a începe procedura.

Fă o programare la clinica Omnia Dental. Experții noștri vor stabili dacă cafeaua vă întunecă dinții sau dacă aveți simptome care indică alte cauze ale colorării. Alegerea metodelor de albire și eficacitatea acesteia depind în mare măsură de diagnosticul corect.