Pareri

Unde e meritocratia in USR? A ramas in campania electorala din toamna.

USR a promovat foarte agresiv un discurs meritocratic. Discurs în care și eu am crezut. Din păcate, în Parlament au ajuns pe listele USR-PLUS, prin metode foarte discutabile și adesea deloc etice (mai ales metoda cu împrumuturile), o mulțime de oameni care sunt cel mult mediocri și pentru care intrarea în Parlament a fost probabil lovitura vieții lor”, scrie Valeriu Nicolae și dă câteva exemple care arată cum USR nu-și vede bârna din propriul ochi.

Exact asta s-a intamplat cu majoritatea oamenilor noi din politica romaneasca cei care si-au dorit ca #rezist sa devina doar o rampa de lansare spre functiile oferite de statul roman, functii ce le ofera un trai pe care nu l-au avut de cand mama i-a facut. Pe plan local astfel de lovituri le-au dat si Cernic si Lazar, doi oameni care ar fi continuat sa umble bezmetici la job-urile platite prost si care n-au reusit sa lege doua cuvinte in momentul in care ambii au trecut prin functia de presedinte al filialei locale USR.

Ne amintim cum cei doi n-au avut nicio conferinta de presa, niciun punct de vedere si nicio opinie personala din acea postura, singurele gangureli fiind in urma sfaturilor aduse in sacosa de braileanul ce a ajuns edil. Ajuns edil in baza gastii formate din mediocri si oportunisti si care iata duc Bacaul in Cartea Recordurilor in materie de prostie si neputinta administrativa.

Apar tot mai multe voci din interiorul partidului ce pregateste alegerile interne intr-o nota discordanta cu tonusul exprimat in postarile comune si aceste voci condamna oportunistii ce au fost pusi pe liste, asta si cu ajutorul miilor de imprumuturi facute de useristi in toata tara. Lovitura vietii e si pentru cei doi useristi ai braileanului si ei stiu ca ramane singurul mandat cu care s-au pricopsit in urma unei campanii agresive si mincinoase.