Pareri

Sa fim cocalari pana la capat. „Rugam mizeriile sa nu mai arunce gunoaiele pe jos”

Pentru ca zilnic vizitez din interes una din statiile de alimentare cu combustibil din judet, mi-a fost dat sa vad astazi din nou o situatie in urma careia mi-am dat seama ca am ramas romani pana in zilele noastre.

In fata mea se afla un tinerel cu blugii rupti rau pana spre de tot ce alimentase o bijuterie de masina cu numere de „Anglea” si parea sa tina doi pepeni sub brate. De fapt, instinctul de baiat cu fite lasa impresia asta el neavand nimic. Ajunsese in fata vanzatoarei si cu un accent pierdut prin vama Nadlac ii spune ca doreste sa plateasca alimentarea de la pompa 4. Apoi comanda si doua cafele si ii intinte vanzatoarei o bancnota. Primeste bonul si restul si grabit il strange in pumni. Viteza de reactie facuse ca doua monezi de 10 bani si bonul sa cada pe jos. Observa lucrul asta si nu are nicio reactie.

Se aseaza elegant la masa pentru a-si servi cafeaua impreuna cu o amica si mai arunca o privire la bonul si monezile ce s-au „linistit” in mijlocul statiei de alimentare.

Stiu. Nu merita facut un efort pentru a le ridica si a le duce la gunoi eventual din moment ce tu, mare scula pe bascula nu te consideri un nimeni. Cineva trebuie sa stranga in urma ta pentru ca asa ai trait toata viata. Dupa ce am platit alimentarea mea m-am aplecat si am ridicat monezile si bonul, i-am aruncat o privire si le-am dus la cosul de gunoi. El parea ca vrea sa-i cante Salam in boxete din statie si nu m-as fi mirat sa-i ceara favorul asta vanzatoarei. Eventual sa-i faca o dedicatie fara numar brunetei ce se hlizea la masa cu el.

„Uite-te ce fraier” parea sa spuna in gand. De fapt „fraierul” era el. Si partea grava e ca nici macar nu constientizeaza acest lucru, el traind in bula lui si crezand ca nici vantul nu-l poate atinge. Probabil ca e acelasi cocalar cu numere de „Anglea” care pune bolidul pe avarii in statia de autobuz pentru a-si cumpara un covrig „a la Luca”.