Pareri

„Consilierii locali pot amenda DOAR anumite HCL!”. Din seria aberatiilor useriste. Astazi, Bulai!

Ne-am obisnuit deja cu prostiile astora. Sincer nu ne mai mira nimic si daca gasca a ajuns sa doseasca niste telefoane achizitionate in urma punctelor Thank You acumulate la Orange, deja plutim in penibilul constant useristo-plusist.

Dar sa ajungi prefect in urma jocurilor politice in urma carora functia e in timpul guvernarii oamenilor noi, politica si sa scoti prostii pe gura in loc sa citesti cu atentie legislatia, e prea de tot. Sa fii prefect si sa te afunzi in prostia administratiei locale inseamna sa continui cu pupincurismul de birou din timpul in care erai sub bagheta partidului in George Bacovia.

Sa declari public ca DOAR anumite HCL pot fi amendate de consilierii locali inseamna sa fii habarnist. Consilierul independent Dorin Chirilescu a taxat astazi prostia:

Tocmai l-am auzit pe Prefectul județului Bacău, useristul Bulai, spunând într-o emisiune la un post local că în ceea ce priveşte consilierii locali, aceștia pot amenda DOAR unele proiecte de hotărâre de consiliu local şi nu pe toate.

După mintea voastră, domnilor userişti, consilierii ar fi bine să vină doar la poze, în timpul sedințelor de consiliu.
Eu zic să dați repede un OUG şi să redefiniți Codul Administrativ, să facă primarul ce vrea.
Consilierii locali sunt deliberativul, în timp ce primarul şi viceprimarii reprezintă executivul.
Gata, nu mai tac.
Îl tot văd pe acest individ iesind în spațiul public şi spunând niște aberații atât de mari, încât simt că dacă tac, devin părtaş. Sper că nu încearcă să pună presiune publică pe justiție pentru un verdict favorabil.
Dacă s-ar admite acțiunea, cel mai probabil am avea un precedent periculos la nivel național în care orice primar căruia nu îi convine cum sună un amendament la un proiect de hotărâre de consiliu local îl va putea ataca în instanță și invoca acest precedent pentru a desființa hotărârea, chiar dacă ea a fost adoptată de majoritatea din consiliu.
Practic primarul ar putea avea puteri depline și asupra Consiliului, deși el este parte din executiv.
Situația este de noaptea minții.