Pareri

Administratia LuciDinBraila a ratacit telefoane in valoare de 6.000 euro! Ține are telefoane jmechere în primărie, ține?

Dupa ce in noiembrie 2020 baietii buni si in acelasi timp „oameni noi” din administratia bacauana au achizitionat cu ajutorul punctelor Thank You acumulate in abonamentele Orange noua telefoane in valoare de 26.000 lei. Le-au impartit frateste si intre timp Curtea de Conturi a intrebat si de ele.

Nu au fost de gasit asadar s-a intocmit un raport in urma caruia intelegem ca ele s-au ratacit si LuciDinBraila n-are habar (cica) cui s-au impartit. Banuim ca baietii astia au intrat in Primarie cu niste telefoane vechi cu butoane si n-au rezistat tentatiei.

Gabriel Balan (Reflector Bacau) investigheaza acest eveniment neplacut din administratia locala si a scris ieri pe pagina de facebook:

De câte ori are ocazia, primarul Bacăului face elogiul transparenței decizionale, corectitudinii și a bunei administrări a banului public. Mno.. treaba e simplă că nu-l doare gura. În fapt, în aproape cele opt luni de „bună administrare” scandalurile din jurul noii administrații se țin lanț, dezinformarea merge brici, iar treburile urbei trenează. Și cum nu erau suficiente atâtea barabule încinse, iată că-și bagă coada și cei de la Curtea de Conturi.

Printre alte abateri și erori constatate, mi-a reținut atenția o facturică emisă de Orange Romania SA la data de 04.11.2020.
Dar despre ce este vorba?
Cu toții știm de punctele de fidelizare pe care le oferă companiile de telefonie mobilă. Vorbești mult, plătești mult, deci te lipești și de ceva puncte valorice pe care le poți folosi atunci când vrei să achiziționezi o sculă nouă. Și aflând dom primar că oamenii lui Necula au vorbit și tot vorbit de s-au adunat puncte de vreo 26000 de lei, și-a zis că ar fi momentul să transforme această sumă în telefoane. Nimic greșit, doar că a uitat să înregistreze în contabilitatea municipalității cele nouă telefoane mobile căpătate ce-i drept moca, dar cu o valoare fiecare de 2914,47 lei.
Astfel, la data de 04.11.2020 s-a emis factura 238145 în valoare de 26.230,17 cu obligație de plată 0. Adică, chiar dacă pentru cele nouă telefoane mobile jmechere UATM Bacău nu a plătit niciun leu, entitatea avea obligația legală conform Legii contabilității nr. 82/1991 de a le înregistra în contabilitate. Numai că acest lucru nu s-a întâmplat. De ce? Chestii, socoteli!
Îl rog pe această cale pe domnul primar să spună public cui i-au fost repartizate aceste supertelefoane și ce compartimente acoperă beneficiarii noilor jucării.
Știu că nu se va grăbi cu răspunsul, dar las și eu aici actul de constatare a celor de la Curtea de Conturi.