Comunicat de presa

Valentin Ivancea: „A13 este un proiect matur, finanțabil și mai ușor de realizat decât alte proiecte din P.N.R.R.”

Am participat împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean, Gelu Panfil la o ședință tehnică de lucru cu reprezentanții C.N.A.I.R., unitățile avizatoare și primarii U.A.T.-urilor pe al căror teritoriu va trece autostrada A13, pentru stabilirea traseului optim al acestui proiect de infrastructură vital pentru regiunea Moldovei.
La acest moment s-a finalizat analiza multicriterială, iar Consiliul Județean și U.A.T.-urile se implică astfel încât eventualele impedimente în elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic să fie preîntâmpinate. Obiectivul nostru este să scurtăm semnificativ timpul alocat procedurilor birocratice.” a declarat ieri presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea.
Subliniez că traseul propus pentru A13 nu traversează, în județul Bacău, zone de protecție sau situl Natura 2000. Acest lucru demonstrează fiabilitatea proiectului, spre deosebire de celelalte variante de autostrăzi vehiculate pentru zona Moldovei. Concret, A13 are un impact nesemnificativ asupra mediului.
Am solicitat C.N.A.I.R. să ne comunice stadiul proiectului pentru evitarea oricărui echivoc, iar reprezentanții acesteia au dat asigurări că se respectă graficul asumat prin contract.” a mai spus Valentin Ivancea.
Timpul va demonstra că A13 este un proiect matur, finanțabil și mai ușor de realizat decât alte proiecte din P.N.R.R.
Reiterez faptul că principala problemă în implementarea acestui obiectiv de infastructură va fi finanțarea și nu capacitatea administrativă, deja dovedită în Bacău. Experiența acumulată în urma construirii şoselei de centură a Bacăului ne va ajuta să anticipăm eventualele probleme legate de elaborarea documentației necesare și execuția acestei autostrăzi.” a spus in incheiere Valentin Ivancea.