Comunicat de presa

În prag de 1 Iunie, Guvernul PNL/USR-PLUS relaxează total accesul la funcția de director de școală/liceu pentru activul de partid!

În prag de 1 Iunie, Guvernul PNL/USR-PLUS mai face un “cadou” copiilor și educației din România:
Relaxează total accesul la funcția de director de școală/liceu pentru activul de partid!
Cu același diletantism care le caracterizează orice acțiune, PNL și USR-PLUS au decis, probabil în urma analizei cv-urilor propriilor membri de partid, că cei care doresc să ocupe funcțiile de director, director adjunct și alte funcții pe cale să fie create nu mai trebuie să îndeplinească în mod obligatoriu condiția exclusivă de apartenență la Corpul Național de Experți în Management Educațional.
Mai mult, experiența de zeci de ani, efortul pentru dezvoltare personală, formare și perfecționare sunt anulate de un simplu act normativ, care relaxează în mod ridicol condițiile de a accesa funcția de director.
Astfel, sub o perdea a implicării Universității din București în elaborarea subiectelor pentru concursul de directori, nu se vizează decât interesele clientelei de partid și ale lipitorilor de afișe PNL-USR-PLUS din campania electorală.
Cu speranța deșartă că inevitabilul nu se va produce, am susținut, săptămâna trecută, în plenul Senatului României, o declarație politică cu tiltlul “Absurdul care va caracteriza concursurile pentru ocuparea posturilor de director din învățământul preuniversitar. Vom ajunge oare ca și cei care nu au luat bacalaureatul să poată deveni directori de școală?”, textul complet putând fi accesat la următorul link:
Inevitabilul s-a produs însă și proiectul de ordonanță a devenit act normativ:
https://www.edupedu.ro/breaking-guvernul-a-aprobat…/” a scris senatoarea Cristina Breahna Pravat pe pagina de facebook.