Comunicat de presa

Gura lui Viziteu vorbeşte fără el: Sindicatul CRAB a pierdut procesul pentru „drepturi” salariale suplimentare!

Dubioşii, dle. primar, sunt chiar cei din cabinetul dvs., care au adus de acasă banii încasați ilegal de la Primărie!

În toamna anului trecut, dl. Viziteu alimenta, prin diferite mijloace, conflictul dintre Sindicatul Companiei Regionale de Apa Bacău și conducerea acesteia, uzând inclusiv de litigiul dintre aceste entități, cu privire la revendicarea unor drepturi salariale suplimentare de 1 mil. euro. Mai mult, amenința cu audituri ale companiei, realizate pe banii băcăuanilor de către clientela USR-PLUS, contractate fără ca bugetul să fie aprobat.

Edilul trâmbița că va găsi resurse să acopere aceste majorări salariale, fără să țină cont de faptul că nu era pronunțată o sentință definitivă în litigiul respectiv și fără să se documenteze cu privire la conținutul contractului colectiv de muncă, care guvernează remunerarea salariaților CRAB, întrucât acesta din urmă prevede foarte clar că negocierile în sensul majorării salariilor se vor face doar în condiții de rentabilitate și eficiență și de neafectare a parametrilor bugetari ai operatorului de utilități.

Acelasi nepriceput edil a preferat să continue cu acuzațiile și presupunerile nefondate asupra unei conduceri competente, care se luptă să redreseze compania și care a atras cea mai importantă finanțare europeană, prin POIM, pentru municipiul & județul Bacău: jumătate de miliard de euro!

Din calitatea mea de fost reprezentant al acționarului majoritar în AGA (calitate neremunerată), am sesizat încă din 2016 problema acordării unor drepturi/sporuri salariale nejustificat de mari pentru anumite categorii de angajați, probleme care trenau de ani de zile, din mandatul fostului director, membru PNL, Răzvan Găină și care au condus la creșterea nejustificată a ponderii cheltuielilor de personal în totalul cheltuielilor și dezechilibrarea financiară a societății.
Avem o sentință definitivă care demonstrează, încă o dată, că afirmațiile primarului au fost făcute fără rost, doar pentru a manipula băcăuanii și evident și angajații CRAB:
https://zdbc.ro/sindicatul-crab-a-pierdut-procesul-de-un…/.

Ar fi fost firesc ca, până la acest moment, să avem o revenire asupra declarațiilor tendențioase și nefondate ale primarului Viziteu! Însă băcăuanii mai au de așteptat pânâ când acesta se va documenta înainte de a se lansa în afirmații! Până când va înțelege că “cei lipsiți de profesionalism și cu un relațional dubios” nu sunt angajați ai CRAB, ci chiar angajații propriului său cabinet care, de „nedubioşi” ce au fost, au adus de acasă banii încasați nelegal de la Primărie.

P.S. Mahatma Gandhi spunea că „ar trebui să vorbim doar dacă îmbunătățim tăcerea”.
În consecință, domnule primar, abandonați afirmațiile lipsite de sens și de fundament! Îmbrățișați tăcerea!” a scris senatoarea Cristina Breahna Pravat pe pagina de facebook.