Obiectiv Turistic

Promovarea judetului Bacau: Turismul! Un serial deschis la Asau.

Asau

Experientele traite de-a lungul vietii sunt temelia profesionalismului si asta se intampla si in cadrul proiectului initiat de HaRa Media/Urban Bacau si Turist prin judetul Bacau. Si pentru ca ne dorim in primul rand promovarea a ceea ce e frumos prin imprejurimi ne-am unit fortele si cunostintele si cu putina pricepere am pornit la drum.

Primul gand? Comuna Asau. O zona incredibil de frumoasa dar care, credem noi, este prea putin mediatizata si promovata. Primul lucru pe care l-am facut? Am sunat la Primaria Asau de unde ne-a raspuns telefonic o doamna secretara. Nu stiam nici cine e primar nici cum il cheama si nici pe unde se afla Primaria Asau. Doamna secretara ne-a facut legatura cu primarul (ce se afla la acea ora in primarie) si ne-am prezentat respectuos explicandu-i intentiile noastre. De promovare a zonei si a obiectivelor turistice. Practic, primarul ne-a raspuns afirmativ in primele secunde asa ca am hotarat ca in aceasta dimineata la ora 9.00 sa ne echipam de drum. Zis si facut, am pornit voiosi spre destinatie si am ajuns cu bine in comuna Asau pe o vreme ploioasa si care nu ne imbia tocmai ambianta perfecta.

Ajungand acolo, domnul primar tocmai se pregatea sa se deplaseze urgent intr-o locatie din comuna si ne-a lasat in „grija” doamnei Hanganu Maricela, administratorul Primariei Asau. O doamna eleganta, draguta si care ne-a schimbat imaginea angajatului rigid din primariile comunelor din Romania. Doamna Hanganu ne-a insotit catre un prim obiectiv, cascada Berea, acolo unde am facut mai multe fotografii pe care le puteti vedea in galeria de mai jos.

[supsystic-gallery id=8 position=center]

In discutiile cu doamna Hanganu am ramas pur si simplu socati afland despre eforturile majore ale administratiei locale de a promova comuna Asau si obiectivele de aici incat „rigiditatea” si „nepasarea” autoritatilor locale nu pot fi cuvinte folosite in zona. Ni s-a povestit despre realizarea unui camping langa un lac si multe alte locuri ce se doresc promovate, modernizate si realizate in asa fel incat turistii sa se opreasca in numar cat mai mare in renumita comuna montana. Ne-am reintors in primaria Asau unde l-am gasit revenit pe domnul primar Emilian Budaca, cu care ne-am inteles sa revenim in urmatoarele zile pentru a realiza un material video ce sa reflecte frumusetile zonei. Prietenii paginilor de facebook Ha-Ra Media/Urban Bacau si Turist prin judetul Bacau vor putea viziona materialul si sigur vor fi convinsi ca merita efortul de a lua la pas comuna Asau, nu doar o zona minunata dar si o comunitate cu oameni extrem de primitori si calzi.

Multumim pentru caldura cu care am fost primiti la Asau domnului primar Emilian Budaca si doamnei administrator Hanganu Maricela!