Comunicat de presa

LuciDinBraila vrea scumpirea apei cu 50%, sub pretextul „eficientizării” activității CRAB. Joac-o pe-asta!

Daca n-a reusit sa ne imbuibe cu o crestere a impozitului pe imobile cu 140% si daca n-a reusit nimic cu trenul urban, revolutia fiscala si a trantit doar doi consilieri fara diplome in cabinetul lui, incearca sa traga bani printr-o alta metoda: APA!. Omul pare disperat sa ne stranga latul si sa ne mareasca ceva taxe acolo unde poate. Orice sa ne transforme intr-un paradis fiscal in care bacauanii muncesc pe minimul pe economie in proportie de 60% si i se pare lui ca o ducem prea bine. Taxe, taxe….si iar taxe.

După ce a descoperit că Bacăul e „paradis fiscal” și – în loc de „revoluție fiscală” – a forțat creșterea taxelor locale cu 140%, primarul Viziteu coace o nouă scumpire care va întoarce pe dos buzunarele băcăuanilor: creșterea prețului apei cu 50%, în plină pandemie, sub pretextul eficientizării Companiei Regionale de Apă Bacău!

Deși în Bacău apa este furnizată cu porția, ea urmează să fie scumpită în urma unui așa-zis audit comandat de primar – totalizând 10 pagini și care a costat 79.000 lei (7900 lei/pagină) – care indică, negru pe alb, „soluția” majorării prețului apei.

Organizația municipală a PSD Bacău somează executivul local să renunțe la buzunărirea băcăuanilor și împovărarea lor cu taxe crescute din pix, artificial, fără o analiză de impact relevantă, în condițiile în care calitatea serviciului de furnizare a apei lasă mult de dorit, iar rețeaua de distribuție învechită, cauzând pierderi de apă de 50-60%.

Cerem primarului Viziteu să vină urgent, dacă este capabil (!), cu un plan de investiții concrete vizând reabilitarea și modernizarea conductelor de distribuție a apei, mai ales că proprietarul acestora este chiar Municipiul Bacău. De când este primar, eforturile acestuia s-au concentrat spre destabilizarea operatorului CRAB, instalarea unor apropiați la cârma companiei și creșterea taxelor & impozitelor locale, așa cum vedem că vrea să facă și cu apa orașului.

În loc să se antepronunțe pe un domeniu care îi este evident necunoscut, respectiv managementul CRAB, în loc să comande „audituri” care au drept consecință majorarea prețului la apă, Viziteu ar putea fi preocupat de finalizarea lucrărilor la Rezerva de apă, reabilitarea rețelei de distribuție a apei și scăderea pierderilor cauzate de vechimea conductelor și starea precară a acestora.

Reamintim că, în toamna anului trecut, primarul plângea pe umărul sindicaliștilor de la CRAB, acuzând – iresponsabil – că aceștia nu-și primesc drepturi salariale suplimentare. Astăzi, instanța de judecată a desființat pretențiile necuvenite ale sindicaliștilor, dând câștig de cauză operatorului CRAB: salariile vor putea fi majorate doar în condiții de echilibru financiar al companiei și condiționat de eficiența economică a acesteia.

Eficiența economică a CRAB nu va fi atinsă prin scumpirea apei cu 50%, așa cum cere „auditul” comandat de primar pe la clientela sa politică din București. Respingem cu vehemență continua buzunărire a băcăuanilor, orchestrată de administrația Viziteu care nu are ca obiectiv absorbția de fonduri europene și rezolvarea problemei apei în Bacău, ci transformarea CRAB în pușculița clicii USR.

Dle. primar, nu luați apa de la gura băcăuanilor!
Renunțați să-i buzunăriți pe băcăuani și să creșteți prețul apei cu 50%!” a transmis PSD Bacau.