Diverse

Vârsta medie a mașinilor din România

Românii cumpără mașini mai ales pentru utilitatea lor, iar acest lucru implică anumite aspecte care ajung să fie evidente în analiza situației de fapt.

Parcul auto al României este format mai ales din mașini achiziționate la mâna a doua, cu precădere mașini importate din țări europene precum Germania, Franța, Belgia, Olanda. Din păcate, obiceiurile de achiziție a mașinilor second hand nu sunt chiar cele mai bune, dat fiind că românii merg mai mult pe intuiție sau pe încredere atunci când cumpără un autoturism deja folosit. Un instrument de verificare a istoricului mașinii așa cum este www.checkcardna.com poate fi extrem de ușor de accesat, iar avantajele sunt considerabile. În felul acesta, cumpărătorul poate afla dacă informațiile expuse de vânzător despre autovehicul sunt cele reale, dacă mașina a fost îngrijită corespunzător, dacă a fost avariată sau dacă km afișați sunt cei reali.

Care este vârsta medie a autovehiculelor în Europa

La nivelul Uniunii Europene, vârsta medie a mașinilor este de 11,5 ani. Cele mai în vârstă mașini sunt utilizate în Lituania (16,8 ani) și Estonia (16,7 ani), clasamentul fiind completat de România, cu o vârstă medie a mașinilor de 16,5 ani. Cele mai tinere parcuri auto sunt deținute de Austria (8,3 ani), Marea Britanie (8 ani) sau Luxemburg (6,5 ani).

Cele mai multe dintre autovehiculele din parcul Uniunii Europene sunt pe benzină (52,9%), urmate de cele cu combustibil diesel (42,3%) și de cele cu GPL (2,7%).

Avantajele achiziției unui vehicul nou

Cele mai mari avantaje pe care le prezintă achiziția unui vehicul nou sunt reprezentate de faptul că acestea prezintă cele mai recente caracteristici și cele mai avansate opțiuni, faptul că beneficiază de garanție pentru un anumit număr de ani, faptul  că au opțiuni de finanțare bune și de faptul că nu există secrete ascunse ale autovehiculului. Cumpărând o mașină nouă, ai siguranța că aceasta nu a fost implicată niciodată într-un accident, că nu a avut probleme mecanice și că orice problemă mecanică pe care ar avea-o în perioada de garanție, aceasta este rezolvată fără să scoți bani din buzunar. Mai mult decât atât, îți poți personaliza alegerea în funcție de preferințe și nevoi.

Avantajele achiziției unui autovehicul second hand

Mașinile la mâna a doua prezintă, și ele, numeroase avantaje, iar cel mai mare dintre ele este dat de prețul mult mai mic de achiziție față de o mașină nouă. Sigur, nu este nouă, însă amintește-ți că imediat după achiziție, chiar și o mașină nouă se depreciază extrem de repede. O mașină second hand bine întreținută îți poate fi ajutor de nădejde pentru ani la rând, totul cu un cost mai accesibil decât în cazul unei mașini noi. Înainte de achiziție, asigură-te că mașina este bună din toate punctele de vedere verificând istoricul acesteia. Mai mult decât atât, toate schimbările din industria automobilelor și tot avansul tehnologic duc la scăderea prețurilor pe care le au mașinile second hand, ceea ce înseamnă că vei avea de unde alege modelul de mașină bună, de calitate, dar la prețuri din ce în ce mai mici.