Pareri

Transparența „offline” a administrației Viziteu & Miroșeanu drenează de bani publici bugetul Bacăului!

Administratia Viziteu are ca si realizari niste achizitii ce pot fi puse sub semnul intrebarii la doar 8 luni de la investirea primarului USRPLUS. Senatoarea Breahna Cristina Pravat pune punctul pe „i” si ne explica cam ce si cum se consuma local in administratia Viziteu:
Aproape zilnic ne este dat să citim cum primarul Viziteu și locotenentul său, viceprimarul Miroșeanu, „susțin” reprezentanți ai mediului antreprenorial băcăuan.
Desigur, avem de-a face cu o susținere pur declarativă, presărată cu vorbe goale, bune doar pentru Facebook, precum „Băcăuanii uniți, consumă local!” sau „Made in Bacău!”, care nu sunt însă acoperite de realitatea contractelor publice încheiate de Primărie în prima parte a anului.
Realitatea e cu totul alta.
Pentru că prețuiesc dublul limbaj, semnul distinctiv al ipocriziei, apostolii USR-PNL ai transparenței administrative, ai digitalizării și susținerii antreprenorilor locali au făcut invers decât vorbesc: au încredințat zeci de contracte publice către agenți economici din afara județului Bacău și nu oricum, chiar și prin proceduri „offline” netransparente, guvernate de oferta la plic și dosarul cu șină.
Dacă netransparența administrației Viziteu e un cuvânt de ordine, clientelismul politic USR/PNL tinde să devină literă de lege prin încheierea, pe bandă rulantă, de contracte publice cu firme care provin din București, Brașov, Craiova, Prahova, Cluj Napoca, Suceava, Foșani, Neamț, Bihor etc. Nu din Bacău!
Uzitând de proceduri ascunse, contrare principiului transparenței – invocat de ochii lumii, administrația Viziteu & Miroșeanu îngroașă buzunarele propriilor politruci prin contractarea unor servicii (sau achiziția unor produse) ce puteau fi prestate, eficient și prompt, chiar de firme din Bacău.
Pentru Viziteu și gașca sa, drumul de la faptă la vorbă, oricât de lung, nu mai poate ține loc de scuze și justificări. Doar asta poate fi explicația din spatele încheierii a zeci de contracte de consultanță, înainte ca bugetul mun. Bacău să fie aprobat, a cumpărării de zeci de laptopuri și sisteme PC sau achiziționării de servicii de cadastru (o firmă din Suceava) & evaluare a bunurilor/imobilelor publice (o firmă dintr-o comună din județul Bistrița). Oare nu mai avem în Bacău societăți de acest profil.
Teleghidarea banului public spre firme agreate nu s-a făcut oricum, ci prin încheierea de contracte care nu erau stringente în privința funcționării municipalitații și care, bineînțeles, puteau aștepta aprobarea bugetului local pe 2021.
Dar administrația Viziteu/Miroșeanu nu a gândit așa, pentru că satisfacerea clientelei politice a fost un deziderat mai important decât disciplina și transparența bugetare.
Cum rămâne, deci, cu legalitatea, trasparența și patriotismul local, domnilor Viziteu & Miroșeanu?!
Sau, marcați de ipocrizia voastră, ne sfătuiți să îmbrățișăm dictonul:
„Fă ce zice popa, nu ce face popa!”?!
P.S. Doar câteva din achizițiile care ridică multe semne de întrebare sunt evidențiate în documentul atașat!” a scris senatoarea Breahna Cristina Pravat pe pagina de facebook.