Pareri

Cum si pe ce se duc banii nostri. Trebuie doar sa fii inventiv…

Ati auzit vreodata de „Servicii de investigatii in domeniul poluarii”? Ohoho….faina treaba. Un fel de papat bani publici din pix, fara niciun efort si fara sa iesi pe teren. Am accesat niste documente in care am derulat mii de contracte bazate pe astfel de servicii dupa ce la Digi24 am vazut un reportaj despre smecherie.

Sa trecem printre informatiile de mai jos…

Ce avem noi aici? In mare parte, o firma, Arexman Construct SRL si sute de contracte ce vizeaza serviciile cu pricina. Contracte zilnice in toata tara si sume mici cat sa nu bata la ochi si mai ales sa poata fi contractat direct! Pana in 4.500 lei nu e nevoie decat de o factura! Nu prea intelegem ce finalitate au aceste investigatii zilnice in toata tara si mai ales daca citim locatiile unde ele sunt facute: Centrul de Transfuzie, Directia Judeteana de Statistica, Statiunea de cercetare Viticola, Serviciul Pubic Judetean de Paza, Inspectoratul Judetean pentru Calitatea Semintelor si chiar la Biblioteci…..

Nu se traieste bine in Romania? Ba da! Doar daca stii sa obtii contracte multe si sa tastezi la laptop. Ce servicii de investigatii in domeniul poluarii poti face la aceste institutii nu pot intelege. Adica sa masori nivelul de praf asezat pe masa de la care tasteaza functionarul public? Ce poluare exista la un Inspectorat Judetean de statistica? Pasta de pix folosita de functionari? Ce nu mai stiti e ca acesti functionari publici din aceste institutii primesc in baza unor „reale” poluari, o indemnizatie de 15% la salariu. Sa fie bine. Deci, intr-o primarie se aloca o indemnizatie de 15% in baza „consitiilor grele” de munca doar daca exista un router in incapere. Cica ala afecteaza sanatatea pe termen lung. Asta e valabil doar la bugetari? In sistemul privat nu avem asa riscuri?

Parerea noastra e ca se pot papa bani frumosi de la buget prin astfel de legi care faciliteaza nivelul de prostie. Bani pentru hartie igienica si sapun in scoli nu sunt… Acolo nu exista risc. Acum cativa ani scriam despre directorul de la CNAS care primea spor de calculator. Da, ala ii dauna tipului superdotat care si asa avea un salariu baban.