Comunicat de presa

Laurian Lucas despre ultimele atacuri la adresa lui: „Benea D. se plictisește îngrozitor în poziția lui de europarlamentar”

In urma atacurilor din partea PSD si in mai ales dupa ce Dragos Benea a scris despre Laurian Lucas ca ar fi sfatuitorul lui Viziteu si ar pune presiune pe edil pentru a-i rezolva doriintele personale, Laurian Lucas a iesit in spatiul public cu un comunicat in care lanseaza atacuri la adresa europarlamentarului, aducand aminte despre administratia din care a facut parte si in care a tradat tot ce se putea calcand pe cadavre:

Benea D. se plictisește îngrozitor în poziția lui de europarlamentar plătit cu mii de euro lunar, inclusiv de băcăuani, pentru a reprezenta interesele României în UE. De aceea, fiindcă viața lui este foarte ușoară, plină de prosperitate și protecție din partea sistemului, găsește de cuviință să păpușeze politica locală în detrimentul cetățenilor pe care nu dă doi bani.
,,Am fost colegi în admnistrația Sechelariu, ba chiar am împărțit același birou până în momentul în care, sfătuit fiind de Viorel Hrebenciuc, l-a trădat pe Dumitru Sechelariu, deși era considerat copilul de suflet, fapt ce arată caracterul îndoielnic al acestui personaj malefic și dăunător pentru Bacău. Unii au spus că a fost băiat deștept. Eu consider că este doar un laș fără coloană vertebrală care admite sa calce pe cadavre pentru a-și consolida puterea și influența.
Fiindcă în ultima vreme aruncă în spațiul public tot felul de elucubrații despre mine, nu mă duce gândul decât la ideea că îi este frică. Sau cum ar spune bătrânii, se strânge funia de par.
Îi spun lui Benea D. că eu sunt o persoană reabilitată din punct de vedere a legii pentru o vină care nu-mi aparține. Benea știe foarte bine asta. Mai ales că, în nota informativă a SRI-ului, după care a început cercetarea penală, numele său apărea alături de al meu. Benea D. uită acum, din înaltul funcției sale de la Bruxelles, că a fost responsabil de achizițiile publice în admnistrația Sechelariu, administrație pe care el vrea să o șteargă cu buretele. De aceea, vreau să răspundă la câteva întrebări:
Îți mai aduci aminte cum ți-ai construit vila de la Podu cu Lanțuri pe numele părinților? Aia pe care ai vândut-o de curând și te-ai mutat în Gherăiești. Sau de contractele cu fațadele blocurilor ori poate de cel cu iluminatul public sau de reabilitarea Teatrului Bacovia? A trecut timpul, ce-i drept, dar eu îmi aduc aminte toate detaliile.
Poți tu, Benea D., să explici concesionarea aeroportului către Nelu Iordache și cum de a ajuns ca firma concesionară să amenajeze agenția de bilete fix în spațiile comerciale ale familiei tale?
Nu-i de omis nici societatea Carta Office, fostă Superion. Cum povestea Costică Rusu despre șpaga aia de 500 000 de euro și de țeapa de la clădirea Buena Vista? Clădirea din centru fără parcare în care plătește ARR chirie lunară asta ca să nu amintesc despre o bancă al cărei fost director, după ce a semnat contractul de închiriere a ajuns șef, drept mulțumire, la CJAS.
Sunt mai multe răspunsuri de oferit opinei publice de către Benea D. Sunt absolut convins că, la un moment dat, își va scrie memoriile care vor începe cu „subsemnatul declar…” Până atunci, îi promit lui Benea D. că voi informa cu regularitate cetățenii Bacăului despre activitatea lui. Atât cea din trecut, cât și cea actuală.
Între două bâlbe în Parlamentul European și manevrarea politicii locale, Benea D. a scris că aș fi un fel de sfătuitor de taină al primarului Lucian Daniel Stanciu-Viziteu. Nu sunt, nici nu mi s-a propus, în plus, cred că actualul edil se poate descurca dacă persoanele de teapa lui Benea D. vor fi înlăturate din sferele puterii. Iar pentru asta mă voi implica personal. ” a declarat Laurian Lucaş (fost viceprimar al Municipiului Bacău).”