Pareri

Reflector Bacau: „Ce se ascunde în spatele unor „negocieri” de numai 40 de minute?”

O alta analiza interesanta facuta de Gabriel Balan (Reflector Bacau) a aparut pe pagina de facebook a jurnalistului si observam ca treburile n-au fost prea curate la intalnirea de astazi. Iata ce a scris Gabriel Balan acum cateva minute pe facebook dupa ce astazi a fost singurul jurnalist prezent la aceasta intalnire:
Am primit informația că primarul Lucian Stanciu Viziteu i-a invitat pe cei „12 toxici” la o discuție informală spre a găsi o soluție de mijloc pentru ca bugetul suspendat al municipiului Bacău să devină operațional.
Așa că mi-am luat camera și cu viteză m-am deplasat spre CAEx, locul unde urma să aibă loc întâlnirea.
Însă pe drum, în capul meu au început să se producă tot felul de conexiuni. În primul rând m-am întrebat ce efect a avut noaptea asupra edilului nostru de l-a apucat dorința de împăciuire, când cu o seară înainte, prefectul Leonard Bulai s-a comportat în emisiunea colegului Șufariu ca un veritabil soldat de partid, atacând din toate unghiurile pe cei 12 consilieri care ba erau la putere, ba în opoziție. Mda… ceva nu se lega. Mai mult decât atât, am constatat că primarul care a făcut elogiul transparenței, nu dorea prezența presei la o discuție extrem de importantă. Doar intervenția promtă a doamnei senator Breahnă-Pravăț și a consilierilor „toxici” prezenți la întâlnire, a făcut posibilă rămânerea mea în sală, Reflector transmițând live ședința, dar și înregistrând discuțiile pe care începând de mâine le voi publica.
Dar ce m-a surprins pe mine cel mai mult?
1. Te prezinți la o discuție extrem de importantă, fără aparatul de specialitate? Fără Ciprian Piștea, fără șeful de cabinet, fără nimic?
2. Precizezi din capul locului că ai la dispoziție numai 40 de minute. Doar 40 de minute pentru o discuție atât de importantă de care depinde găsirea unei soluții pentru ieșirea din blocaj?
De ce? Pentru că urma o intervenție la un post de televiziune național? Ce să comunice?
Nu vreau să par cârcotaș, dar cred că s-a urmărit punerea în practică a unui scenariu cam ieftin în care primarul miza pe faptul că vineri la ora 14.00. „toxici” nu vor da curs invitației, ocazie cu care urma să comunice presei naționale prin intervenția în direct de la ora 15.00. că el în bunele lui intenții a mai încercat o ultimă reconciliere și negociere, dar „nenorociți” vor să blocheze Bacăul la ordinul PSD.
Se pare că nu a ținut. Cei mai importanți membrii ai grupării „toxice” nu numai că au fost prezenți, dar și-au exprimat deschiderea pentru colaborare și dorința de a reconsidera unele amendamente depuse care au făcut obiectul disensiunilor între deliberativ și executiv. Mai mult decât atât, la discuții a participat și doamna senator Cristina Breahnă Pravăț care a întărit această idee, demonstrând că rămâne un parlamentar legat de interesele băcăuanilor.
S-ar putea ca aceste ghidușii din capul meu să nu reflecte intențiile ascunse ale primarului, dar timpul va demonstra dacă m-am înșelat sau nu. Oricum, mie mi s-a părut ciudată viteza cu care edilul a dorit să puncteze aceste negocieri, fără aparat de specialitate, fără presă, fără live pe pagina personală, fără absolut nimic, în numai 40 de minute și cu o intervenție la final în presa națională.
Oare chiar și-a dorit aceste discuții? Întreb și eu!