Pamflet

Prinț și Urs în România

Ce mare lucru s-a întâmplat? Un prinț a plătit să aibă acces la un picnic în munții din România. Cum stătea el la picnic, hop de-colo, un urs imens (considerat trofeu) se plimba amenințător pe la vreo 10 km de el. Atunci prințul a scos o armă puternică de vânătoare, pe care o avea uitată in portbagajul mașinii de teren, a fugit cu mașina către urs, a ochit și a ucis ursul plimbăreț prin habitatul lui.
De aici mare tamtam, că vânătoare ilegală (braconaj), că mită printre autoritățile din România, că firme specializate pentru călătorii de vânătoare în România (cu pile și relații, mită, etc.)! O nebunie media, ce sa mai zic.
Unii români spun că populațiile de urși sunt imense și trebuiesc recoltate (adică reduse), alții plâng pe umărul ecologiștilor și apostrofează politicul, etc.
Unii spun că în Europa nu mai sunt urși, de aceea vin la noi să vâneze, alții spun că noi avem cei mai smekeri urși din lume, scandal și balamuc. Un partid politic al BOR chiar clamează că urșii împiedică explorarea lemnului din pădure de către austrieci și alți străini, de aceea aceștia vin și ucid fara milă urșii noștri. Tiriac e foc si pară pe acest prinț, el era singurul care organiza picnicuri in care se soldau cu 10-20 de urși uciși.
Oare când vor apărea părinți care își lasă vânați copiii, că din aia care îi vând e plin?
România, țara tuturor posibilităților!