Pareri

Ce lingai useristi asteapta pe centura cu prostituatele de brat? Santaj la Ivancea?

Presedintele CJ Bacau a explicat astazi putin din tupeul jegos al braileanului care doreste sa-si puna oamenii lui peste tot. Acolo unde nu reuseste, blocheaza. Impotenta politica de care da dovada a mers pana intr-acolo unde prin mesaje disperate a incercat sa il santajeze pe presedintele CJ Bacau dandu-i un „ultimatum” ca in spatele blocului. Bai nea caisa, trebuie sa ai stofa de politician ca sa te poti aseza la masa cu Valentin Ivancea si sa poti negocia ceva, dar din moment ce tu esti doar tipul combinatorului de la Piata Centrala nu ai reusit decat sa te injosesti….inca odata. Si bineinteles ca vor urma consecinte in sedintele de CL acolo unde oricum ai ZERO realizari. Cam ce lista de pupincuristi ai pregatita pentru CRAB? Ce lipitori de afise sunt disperati dupa o functie? Gasca de 7 insi ai aranjat-o. Care 7? Aia care ti-ai lins talpile si cu care ai defilat in toate campaniile electorale…
„Obiectivul meu ca preşedinte al ADIB este implementarea aplicației de 500 milioane euro pe apă/canalizare în județul Bacău şi consolidarea capacității administrative a CRAB, astfel încât operatorul de utilități să poată finaliza, cu succes, investițiile cuprinse în aplicație.
Prin urmare, prioritatea mea este absorbția de fonduri europene, rezolvarea problemei apei în județ, NU instalarea unor sinecurişti în consilii de administrație prin trocuri politice meschine.
Toată săptămâna trecută am fost „bombardat” de primarul Viziteu cu mesaje în care acesta îmi solicita să ne târguim pe componența Consiliului de Administrație de la CRAB, un CA aflat sub mandat încă din 2019, când consultantul independent contractat de ADIB, autoritatea tutelară a CRAB, a făcut selecția membrilor.
E îngrijorător că primarul Bacăului crede că ne putem târgui, ca la piață, pe un CA ai cărui membri se află sub mandat, componența consiliului fiind demult stabilită.
Consecința refuzului meu de a da curs invitațiilor la târguială a fost votul negativ al lui Viziteu în Adunarea Generală a Acționarilor CRAB – întrunită vineri, 7 mai – primarul respingând planul de administrare propus şi urmărind să arunce în aer stabilitatea CRAB, din rațiuni de subminare a activității acestui operator.
Pentru ce?
Pentru ca Viziteu să-şi instaleze apropiații în CA-ul de la CRAB, un CA aflat sub mandat (!), ca şi când CRAB ar fi o societate pe persoană fizică, o jucărie de care poate dispune după cum are chef.
Primarul periclitează finanțarea europeană obținută, în condițiile în care contractul prevede clauze foarte clare vizavi de administrarea CRAB şi de suspendarea acestei finanțări în cazul unor schimbări nelegale în structurile de conducere şi administrare ale operatorului de utilități.
Astfel, riscăm să pierdem banii europeni doar pentru că edilul Bacăului nu şi-a instalat favoriții la timona CRAB, respectiv în CA-ul companiei. Or, nu putem administra CRAB prin prieteşuguri sau pe persoană fizică!
Şicanele lui Viziteu, care au culminat cu votul negativ dat vineri, pun în pericol finanțarea investițiilor derulate prin aplicația POIM, iar băcăuanii trebuie să ştie acest fapt. Nu ne putem juca „de-a administrația” şi voi propune ca, de acum înainte, reprezentanții în ADIB să aibă mandat din partea consiliilor locale.
Cred că CL Bacău trebuie să aibă un cuvânt hotărâtor de spus în această privință, altfel riscăm ca orgolii mărunte să arunce în aer cel mai important proiect derulat în județul Bacău cu finanțare europeană nerambursabilă.
În concluzie, nu putem da cu piciorul banilor europeni, doar pentru că apropiații edilului nu au ajuns în consiliul de administrație sau la conducerea CRAB. Sutele de mii de băcăuani care vor apă curentă şi canalizare, în celelalte 40 de localități beneficiare ale investițiilor prin aplicația POIM, nu au nicio vină că primarul mun. Bacău s-a gândit să se joace cu soarta unui întreg județ şi a operatorului său de utilități (CRAB).” a scris Valentin Ivancea pe facebook.