Pareri

EXCLUSIV! Neculai Enache, angajat la cabinetul primarului?

Un presupus hoț de carduri (asa cum se vorbeste prin satuc) cu interdicție în Irlanda adus de primarul Viziteu la propriul cabinet? Neculai Enache, un localnic din Sascut, este proaspăta achiziție din cabinetul primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu. Sărbătoarea Pascală pare să nu-l fi luminat prea tare pe primar, de vreme ce acesta s-a gândit să facă o faptă bună angajând la Primăria Bacău, imediat după Paște, un „cardist” cu interdicție în Irlanda, care a împrumutat bani de la un cetățean irlandez „uitând” să-i returneze…afirmă surse din Sascut, cetățeni care ii cunosc „CV-ul”.

Enache, un fel de șerif second-hand de Sascut, este un traseist politic cu ștate vechi de activitate. Ilustrativ, istoria acestui personaj se intersectează inclusiv cu fostul partid al lui Gigi Becali, PNG, pentru care Enache a candidat, în 2008, la primăria comunei Sascut. Candidatura a lăsat urme adânci, mai ales că în 2008 numele lui Neculai apare vehiculat într-un jaf la o casă de schimb valutar din Iași: jefuitorul, un tânăr membru al PNG Sascut, a declarat că a furat 32.000 de lei pentru a-i finanța campania electorală candidatului Enache.

După turul 1 al localelor din 2008, Enache a fost dat afară din PNG (https://zdbc.ro/fost-membru-al-png-sascut-dupa-gratii-pentru-jaf-armat/). Disperat să se bage în seamă, Neculai Enache s-a aciuat la USR unde, în prezent, este singurul consilier local al formațiunii din Consiliul Local Sascut (a ajuns în CL prin redistribuire).

Importator de antichități, țepar al fostei fabrici de cauciucuri Danubiana din București, dar și clonator de carduri în Dublin (cum e cunoscut prin targ), Enache s-a lipit de primarul Viziteu pe care, în mai multe postări, îl consideră prietenul său. Proțăpirea unui fost cardist în cabinetul primarului Viziteu nu ar trebui să surprindă pe nimeni, de vreme ce edilul de loc din Brăila a umplut Primăria Bacău de penali, neșcoliți și borfași, asigurându-le un loc de muncă pe bani publici.

De notorietate e cazul fostului cameraman Antena 3, Claudiu Tudor, inculpat într-un dosar penal de tăinuire, dar și a foștilor consilieri Ionuț Avram și Andreea Cochior, ambii angajați fără a avea studiile necesare pentru posturile ocupate. Se pare că cine se aseamănă se adună.