Pareri

Grup intern USRPLUS: „Excluderea domnului Florentin Iftime este lovita de nulitate juridica”

Nimic nou sub soare in momentul in care deciziile braileanului devin nestatutare. Pentru ca de fiecare data a intervenit Barna si a bagat gunoiul sub pres. Recenta excludere a lui Iftime are deja contestatari care vorbesc cu legea in fata. Cu statutul USRPLUS mai bine zis. O discutie din grupul intern USRPLUS vorbeste despre o decizie nesatutara a excluderii lui Iftime, Luci pasand ca de obicei problema in curtea subordonatilor. El nu stie, nu are treaba si nu decide.

Un membru USRPLUS a scris pe grupul intern:

Buna ziua tuturor!!
Prin prezenta postare doresc sa aduc la cunostinta membrilor faptul ca decizia BJ USR,referitoare la excluderea domnului Florentin Iftime este lovita de nulitate juridica din urmatoarele motive :
1.La data sedintei de birou in formatul vechi,acesta (BJ) nu mai avea competenta sa decida intrucat instanta,reprezentata de Curtea de apel Bucuresti se pronuntase asupra fuziunii,hotararea fiind definitiva cu urmatoarele consecinte:
a) In perioada tranzitorie,presedintii BJ,devin copresedinti conform Art.5 al(3) lit.h din protocolul de fuziune( PF).
b)Membrii BJ PLUS devin membri BJ USR,conform Art.5 al(3) lit.g (PF),practic avem alt birou judetean !!
c)Competenta pentru suspendare sau excludere a membrilor,in aceasta perioada,ramane exclusiv Biroului National conform Art.6 al.(3) din PF.Coroborat trebuie avut in vedere si Art.5 al(1) lit d care prevede expres „corpul electoral va fi compus din cei care indeplinesc conditiile anterioare la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti ” iar domnul Florentin Iftime,indeplineste conditia principala la data de 16.04.2021,aceea de a fi membru USR
2.Au fost incalcate si prevederile procedurale din statulul USR privind convocarea sedintelor de birou judetean cat si cea de exprimare a votului :
a)convocarea oricarei sedinte de birou se face conform Art. 66 al.(2) astfel: Convocarea membrilor USR la întrunirile organelor de conducere, arbitraj şi control ale USR se realizează
prin e-mail, fax, sms, sau scrisoare recomandată cu confirmare de primire, sau prin orice alte mijloace de
comunicare electronică convenite de membrii organului respectiv, cu cel puţin 48 de ore înainte de data
întrunirii.”Convocarea lipseste cu desavarsire in acest caz !!
b)Votul prin mijloace electronice este interzis in mod expres in cazul sanctiunilor aspect care ii pune intr-o situatie delicata pe toti membrii biroului care au votat astfel !!
Prin prezenta postare fac un apel la domnul copresedinte Lucian Daniel Stanciu Viziteu al filialei judetene Bacau sa retraga acea decizie de sanctionare abuziva deoarece aceasta nu indeplineste conditiile de legalitate si va fi desfiintata la controlul pe aceasta tema atat de organele interne ale partidului cat si de cele statale,daca va fi cazul !!?
Atasez protocolul privind fuziunea !!” a scris membrul USR pe grupul intern.

Viorel Tamba, consilier USRPLUS la Comanesti a scris in replica: „Demisia este un act de vointa personal asupra caruia poti reveni sau nu dar, in cazul excluderii statutul nostru are o prevedere expresa pentru o perioada de 5 ani,in care nu poti fi reprimit in USR !! Mai grav este faptul ca o excludere abuziva nu poate fi acceptata iar dispretul pentru prevederile statutului spune multe despre initiatorii acestui demers !! Sustinerea statului de drept incepe cu respectarea reglementarilor interne.”

Zama Robertson: „Nu vreau sa interferez cu deciziile BJ însă e bine să știm, ca principii de drept. Demisia este un act unilateral asupra căruia se poate reveni pana la data când este acceptată și produce efecte juridice. Întrebarea este cine este organul decizional care trebuie sa constate demisia și dacă demisia a fost înaintată din proprie inițiativă sau a fost impusă. Cu alte cuvinte dacă a existat sau nu un viciu de consimțământ. Dacă nu a fost viciu atunci este demisie.
În al doilea rand am citit ca BJ a fost acela care s-a reunit online și cu votul majorității a decis excluderea lui Florentin. Ca om care va cunoaște pe toți și cu care am interferat de multe ori și pentru că suntem între noi permiteti-mi sa fiu nedumerit. Cum a fost posibil ca un om ca Florentin, cu o asa notorietate să fie președinte, membru în BJ, consilier județean, candidat la Primăria Onesti, câștigător pe locul întâi al alegerilor pentru Camera Deputatilor și dintr-o data este nedemn si exclus din partid? Dacă el este vinovat atunci el nu este singurul iar pedeapsa trebuie extinsă asupra celor care știau sau trebuia să stie.Este complicitate.În al doilea rand, e posibil ca doar B.National să poată lua o asemenea decizie Florentin având oareșce funcții. În concluzie, trebuie să fim atenți când ne pronunțam asupra unei spețe și mai ales trebuie să avem în vedere toate aspectele legale și de legalitate.
Revin și acum va rog să strângem rândurile, să nu ne mai atacam reciproc, să nu mai facem bisericuțe ci să ne unim sub același ideal, sub același lider pentru că în locul lui Ichim Cristian eu îl prefer pe Lucian. Voi ce preferați? Cristian este singurul care profită și poate că și întreține zavera dintre noi.
PS. Ma cunoașteți, am muncit lângă voi și pentru voi în campanie, mi-am cedat altruist locul în CL unui coleg și nu am alergat sau milogit după poziții sau funcții bine plătite. Am fost mulțumit cu promisiunile neonorate și cu faptul că am pus umărul ca unora să le fie bine. Deci nu pot fi acuzat de păreri partizane ori interesate. De aceea vă rog să ne strângem rândurile în jurul lui Lucian și să ne vedem cu bine în viitorul Birou Județean în care vreau să fiu tocmai pentru că doresc un partid democratic, care aplică echidistant legea și respectă fiecare membru USR și fiecare filială. Să trecem cu bine peste alegerile interne și apoi ne vom așeza temeinic să reconstruim partidul pe temelii solide. Scuzați-mă că am vorbit iar prea mult și vă aștept să ne auzim și în particular. Pe curând! Sărbători fericite cu sănătate la toți!”

Asadar, problema deciziilor luate de Viziteu in cadrul USR sunt mai mereu nestatutare, cu subiect si predicat ba chiar atragerea atentiei venind din partea unui membru care speram sa nu fie pus pe lista neagra a braileanului.

One thought on “Grup intern USRPLUS: „Excluderea domnului Florentin Iftime este lovita de nulitate juridica”

  1. lasati ca vine teodor lazar (eleazarovici invizibilul in campania 2016 si pana la angajarea pe postul de consilier la Birou Parlamentar Viziteu) si va explica el (ce si) cum a salvat Romania si partidul prin excluderea tuturor si alegerea lui si a lui Cernic in Parlamentul Romaniei.

Comments are closed.