Pareri

Administratia a rezolvat problemele Bacaului pe hartie. In realitate n-au rezolvat nimic.

Am rasfoit postarile celor din administratia Bacaului, cei care inca au senzatia ca au preluat fraiele administratiei si n-au inteles ca n-au majoritate si m-am minunat de cele revazute. Banerele ce par mai mult de campanie electorala decat de administratie locala ne-au lasat impresia in cele 7 luni de administratie ca Bacaul a inceput deja sa se dezvolte.

Fie ca e vorba de crearea unor parcari rezidentiale, spatii verzi pe plus, strazi asfaltate, retea de termoficare pusa la punct prin schimbarea a zeci de kilometri de conducte, o rezerva de apa si alti zeci de kilometri de conducte schimbate de CRAB, daramarea garajelor, cosmeliilor si gardurilor din fata blocurilor, spalat mecanizat a strazilor, un SMUP ce va inflori Bacaul prin curatenie, parcuri resistematizate, sport la cel mai inalt nivel, exproprieri de terenuri, trotinete electrice in tot orasul, iluminat public, trenuri urbane, parcari plutitoare, spital municipal finalizat, amplasarea de camere video in municipiu, o politie locala restructurata si pusa la treaba, un stadion refacut si o echipa locala ce va juca in 4 ani in Champions League, un transport public doar al bacauanilor, civilizat si scos din ghearele (vezi Doamne) unei familii si lista poate continua la nesfarsit.

Pe hartie, baietii astia au rezolvat problemele Bacaului in primele 7 luni de mandat. Urmeaza 3 ani si jumatate de relax. Asa pare. Stiu, nu e asa si de vina sunt consilierii care n-au dorit decat sa impiedice administratia braileanului si atat. Aruncatul cu noroi a fost de fapt singura preocupare a braileanului ce pare ca nu stie administratie si daca ar sti nu l-ar lasa orgoliul sa si faca pentru ca hoardele de sustinatori vor musca din el si vor cere rasplata pentru lupta din campanie.

Pe hartie avem si piste de biciclete si statii de transport public la 100.000 euro bucata si parc industrial. Avem pe hartie si platforme subterane de gunoi menajer. Avem pe hartie si transparenta promisa. Avem di tati si noi nu intelegem ca „cei 12” sunt un fel de Bau-Bau. N-avem in realitate absolut nimic dupa 7 luni de administratie pentru ca Luci e primar cu doi consilieri USR in spate si nu poate trage nici parturi fara ceilalti 21 de consilieri. Uneori il mai ajuta Popovici dar nici atunci nu reuseste chiar daca se screme din rasputeri.

Avem o administratie impotenta si n-avem buget. Tot din orgoliul braileanului. In ritmul asta, LuciDinBraila va iesi de 10 ori mai „sifonat” decat Necula dupa patru ani de administratie, asta daca va rezista atat. Tot mai multe voci vorbesc despre faptul ca Luci va fi sabotat si va iesi pe usa din spate a Primariei inainte de termen.

Nu stiu in ce conditii ne avantajeaza anticipatele dar tare sunt convins ca in acest moment votul bacauanilor ar schimba la 180 de grade culoarea politica a Bacaului. Despre anticipate, deasemenea, vorbesc tot mai multi. Cu pasi mici si bine calculati eu cred ca se poate. Se poate sa avem ceva bun in Bacau si asta nu doar in propaganda facuta pe facebook.