Pamflet

Prefectul Bulai, Puricele lui Vizitiu? Primăria Bacău, cortul lui Miroșeanu!

După ce a zăpăcit populația jucând alba-neagra și mințind cu bugetul Bacăului nedepunându-l, abuziv, la timp la ANAF, primaru’ Bacăului a strigat disperat după un cal.

„Un cal, un cal! Dau regatul meu pentru un cal”. Deși se comportă cu forumul deliberativ ( Consiliul Local) ca un vizitiu, care trage hățurile la căruță, primarul vrea să fugă de răspunderea adusă de abuzurile pe care le face cu bugetul. Și dacă regele Richard n-a primit niciun cal, Ștefan cel Mare, intr-o scenă de luptă asemănătoare, a primit ajutorul unui oștaș. Purice. Purice il chema.

Pe același model, doar că parodiat și cu vocea mult mai pițigăiată, prefectul Bulai, prin contestarea bugetului in instanță, votat democratic de Opoziție, incearcă să-i ofere nu numai calul de fugă Vizitiu-lui ci se și pune in genunchi ca acesta să incalece și să fugă. Doar așa face un prefect „apolitic”. La același etaj, in Primărie, zace viceprimarul cu aere de samsar de corturi militare gonflabile, scoase la vânzare pe OLX. Cu prețul de 3 milioane de coco (Cazul baza sportivă Letea).

Pentru că nu reușește să facă funcțională Primăria Bacău, acesta s-a gândit să o scoată la mezat, prin intermediul unei agenții imobiliare. In loc să „dacă nema putirință, ce mai chichirez gâlceavă?” , Vizitiu și Miroseanu fac mare gâlceavă deși nu se prea pricep la nimic.

Vizitiu, Bulai, Purice, Miroseanu, cort gonflabil și un buget fugărit de niște personaje aflate la cârma orașului printr-un accident care lasă multe victime.

Si cica suntem in urban. Pai urban s-o coacem 🙂

One thought on “Prefectul Bulai, Puricele lui Vizitiu? Primăria Bacău, cortul lui Miroșeanu!

Comments are closed.