Conflict de interese pentru dom’ prefect?

Prefectul politic Bulai, membru Usr și coleg de partid cu primarul Viziteu, fost angajat al cabinetului primarului Viziteu, a atacat în contencios administrativ HCL Nr 111/20.04.2021.
Documentul atacat de prefect este contestat de primarul Viziteu, document pe care nici nu l-a semnat, încălcând legea in acest sens.

Cine face plângere pentru acest act al primarul Viziteu? Cine sesizează parchetul pentru încălcarea legii de către primar?

Acum priviți imaginea de ansamblu, proiectată de administrația politică USR, cei care clamau politica altfel.
Primarul Viziteu va trebui sa apere în instanță HCL atacat de prefectul Bulai. Teribil mod de a face administrație, mai ales după modificarea prin OUG pentru postul de prefect, care acum poate avea culoare politică. Numai că în cazul de față, atât prefectul cât și primarul sunt de aceeași culoare politică. Așadar avem sau nu un CONFLICT DE INTERESE?

Cine va apăra HCL Nr 111 din 30.04.2021? Documetul este atacat de prefect și contestat de cel care ar trebui să-l apere. Pricepeți situația? Cine apară interesul cetățenilor care au votat consilierii locali din opoziție? Primarul, care a refuzat să semneze actul conform legii și care contestă HCL ul?

Astfel, sfătuiesc opoziția din CL Bacău să organizeze ședință de îndată (urgență fiind celeritatea cu care se judecă în contencios), motivând legal nevoia de a angaja un apărător (avocat sau casa de avocatură) care se pledeze pentru HCL și care să livreze instanței documentele necesare în interesul comunității. Primarul Viziteu este astăzi în CONFLICT DE INTERESE, nu avem siguranță că va face tot ce este posibil legal pentru a sprijini HCL Nr 111.
Nu poți acționa împotriva unui document, după care să-l aperi exemplar în instanță, așa cum prevede legea, în același timp, este o utopie și un caz cat se poate de clar de CONFLICT DE INTERESE.

Unii nu au scrupule, caută orice chichiță din lege pentru a-si justifica acțiunea părtinitoare, obligă cetățenii băcăuani să plătească efectiv pentru lupta politică a unor politicieni iresponsabili, politicieni care au în vizor doar cariera lor și bunăstarea lor.

Concluzie!
Consiliul Local Bacău poate și trebuie să își apere Hotărârea din 20.04.2021, prin care au votat bugetul municipiului. Cum instituția primăriei nu poate fi garantul unui act de apărare lipsit de vicii, CL Bacău trebuie să angajeze apărător in divergența cu instituția prefectului, astfel interesul comunității este servit conform legii.

In cazul in care primarul Vizitei pierde acest joc, este normal sa așteptăm demisia acestui edil.
In cazul in care prefectul câștigă împotriva opoziției din CL Bacău, așteptăm demisia consilierilor din opoziție. In ambele cazuri, Bacăul trebuie sa aibă alegeri anticipate, pentru că actualii politicieni au demonstrat că nu pot administra orașul fără convulsii riscante, că nu sunt in stare să găsească consens și că nu au capacitatea de a colabora în interesul nostru. Și până la urmă, 4 ani in lupte nesfârșite politice nu sunt în interesul băcăuanilor. Anticipate va rog, după acest episod nefericit!