Comunicat de presa

Bugetul municipiului Bacău a fost înregistrat la Agenția Județeană a Finanțelor

Ce n-a vrut sa faca LuciDinBraila au facut liderii de grup ai partidelor din opozitie. Desi bugetul trebuia inregistrat in maximum 5 zile de la data aprobarii, braileanul a preferat sa nu-l inregistreze si sa faca circ public, ajungand sa-si roage colegul de partid ajuns prefect, Bulai, sa-l conteste. Asadar, bugetul municipiului Bacau a fost inregistrat si s-a deblocat alocarea cotelor defalcate si executia bugetara!
Bugetul Municipiului Bacău, aprobat la 20 aprilie 2021 prin HCL nr. 111, a fost înregistrat la Agenția Județeană a Finanțelor Bacău, care a deblocat alocarea cotelor defalcate şi execuția bugetară.
Bugetul a fost transmis către Finanțe prin adresa de înaintare nr. 1713 din 28 aprilie 2021, semnată de liderii de grup ai partidelor care au amendat, în Consiliul Local, bugetul municipiului.
Astfel, șarada puerilă orchestrată de primarul Viziteu şi clica sa incompetentă a luat sfârşit.
Precizez că HCL 111/2021 nu a fost transmisă de primar către Finanțe, în termenul de 5 zile de la aprobarea sa în CL, aşa cum îl obligă Legea 273/2006 privind finanțele publice locale.
Ne aflăm în fața unui abuz calificat, mai ales că – potrivit uzanțelor de înregistrare a bugetului la Finanțe – eventualele erori trebuie corectate de către ordonatorul principal de credite, adică de primar.
Joaca irațională a acestuia arată, o dată în plus, că Viziteu nu se ridică la înălțimea funcției de primar şi nu se califică pentru a ocupa acest post de largă responsabilitate publică.” a scris senatorul Cristina Breahna Pravat pe pagina de facebook.