Pareri

Renuntam la Trenul Urban si circulam cu trotinetele electrice.

Dupa o campanie agresiva in care trenul urban era prioritatea ZERO, dupa ce s-a anuntat un termen de finalizare pentru el de 6-12 luni si dupa ce au trecut 7 luni de administratie, dupa ce nu au inclus bani pentru acest proiect in bugetul initiat de brailean, administratia o „arde” acum cu trotinetele electrice intr-un plan de mobilitate urbana despre care se tot vorbeste de ani buni. Mai ales in campaniile electorale si cand spargi seminte plictisindu-te.

Nu mai sufla o vorba despre transportul care ar fi fost folosit de „mii de bacauani”. Viceprimarul Ghinghes a luat in vizor (pentru a nu stiu cata oara) planul de mobilitate urbana si ne arunca (din nou) poze viu colorate cu trotinetele electrice din alte orase. Stim, e criza de idei, criza de negociere pentru bugetul local si o debusolare generala in randul Aliantei care a realizat ca nu are majoritate. Pentru ca problema desfiintarii gardurilor si cascarabetelor a rezolvat-o deja prin postarea unor poze, la fel si cu spalatul mecanizat, viceprimarul Ghinghes ne promite ca in schimbul a 40 lei/ora si un cont deschis intr-o aplicatie, in anul 2023 ne putem inchiria trotinete electrice din 17 locatii ale municipiului Bacau.

Eu zambesc. Sunt cumva satul de campania electorala care nu pare sa fi luat sfarsit. Ghinghes a ghicit in cana de cafea cum zeci de antreprenori vor deschide o astfel de afacere intr-un moment in care trotinetele electrice vor „impanzi” Bacaul.

Doar sa avem buget. Dar pentru asta ar trebui sa-i explici braileanului ca nu are majoritate in CL, ca opozitia detine puterea in Bacau si ca va trebui sa lase aroganta acasa la el. In Braila. Pana apar trotinetele, bacauanii se plimba cu bicicleta printre gunoaiele neridicate de SOMA si dau prin gropile uriase ce tot promit ca le repara. Doar sa-i lase PSD-ul 🙂

Foto: zdbc.ro