Pareri

„Bugetele marilor orase sunt date peste cap daca ceva nu convine vătafului”

Soiul genetic al braileanului ales in urbea noastra provoaca aceleasi probleme si in marile orase pentru ca ei se considera vatafi. Cand spun „ei” ma refer la primarii alesi cu ajutorul unei legi electorale absurde, castigand primariile cu mai putin de 10% din electorat dar care se cred zmei intrand in primarii. Intradevar, bugetul nu e aparatul de jocuri de noroc si proiectele consilierilor din opozitie nu sunt o miza de poker, joc practicat de al nostru edil.

Problemele create de USRPLUS si PNL prin tara, in marile orase, de aceeasi speta ca la Bacau. Pentru ca unii vor doar pe-ale lor si nimic din ce vor altii, se blocheaza bugetele.

Dacă a trecut furtuna într-un pahar cu apă creată de postacii useriști-plusiști, aș dori să vă aduc la cunoștință următoarele:
1. Bugetul Municipiului Iași a fost RESPINS de către USRPLUS fără a formula niciun amendament!
2. Bugetul Sectorului 1, București, este ÎN AER după ce consilierii PNL nu s-au prezentat a treia oară la ședința de Consiliu local, acuzând nereguli sau nerespectări ale unor hotărâri judecătorești.
3. În județul Bacău, USR PLUS a amânat votarea bugetului în mai multe localități.
Constat că este o practică generalizată de a da peste cap marile orașe din România dacă ceva nu convine vătafului, dar în ceea ce priveste Bacăul, noi avem buget votat!!
HCL 111/20.04.2021 este hotărârea prin care bugetul orașului nostru a fost adoptat.
În ceea ce privește micile erori din sistem invocate de primar, am propus să ne fie comunicate punctual și să le putem corecta, nu cum vrea domnul primar prin revocarea bugetului adoptat și adoptarea unei noi hotărâri în forma dorită de dumnealui, ci prin modificarea HCL 111 și corectarea acelor erori invocate.
Acesta refuză constant această soluție și joacă totul pe o carte… Ca la un joc de poker.
Domnul primar manipulează prin postacii de partid și uită că la Bacău, spre deosebire de cum procedează colegii săi din țară, majoritatea din Consiliul Local a adoptat bugetul.
Noi am cerut să rezolvăm acele mici erori în timp ce domnul primar preferă să blocheze totul din dorința de a-și impune propriul buget, deși Consiliul Local este deliberativul, în timp ce dumnealui face parte din executiv.
Mergem spre o dictatură a inconștienței” a scris consilierul independent Dorin Chirilescu pe pagina de facebook.