Programul “2000 de lei pentru fiecare nou-născut băcăuan“ – Dorin Chirilescu

Bugetul local a trecut dupa o multitudine de amendamente supuse la vot de catre consilierii din opozitie si ma bucur ca Dorin Chirilescu a reusit sa contabilizeze doua dintre ele, proiecte foarte bune pentru municipiul Bacau. Am citit cu bucurie faptul ca in ciuda impotrivirii unor consilieri din Alianta USR-PNL, doua proiecte ale candidatului independent Dorin Chirilescu au gasit loc in bugetul pe 2021 al municipiului:

Vă anunț cu bucurie că am reușit, cu ajutorul colegilor din PER, PRO România și ASU(PPUSL & PSD) din Consiliul Local Bacău, să prind finanțare în bugetul local pe anul 2021 pentru două dintre proiectele mele cu care am venit în fața dvs în perioada campaniei electorale:
Programul “2000 de lei pentru fiecare nou-născut băcăuan“
Tinerii băcăuani merită un ajutor din partea municipalității pentru perioada de imediat după naștere, când impactul financiar asupra bugetului familiei este semnificativ, fiind necesari bani pentru vaccin, medicamente, lapte praf, hăinuțe, etc.
Orașe importante din România precum București, Brașov, Tg. Mureș, Pitești, etc și chiar UAT Comuna Asău din județul Bacău acordă deja asemenea stimulente sau ajutoare pentru familiile cu nou născuți.
Una din condițiile de eligibilitate va fi ca cel puțin unul dintre părinți să facă dovada deținerii un loc de muncă stabil.
Digitalizarea serviciilor administrative – Achiziție sistem electronic de rezervare și achitare a locurilor de expunere în târgul auto (Oborul Șerbănești) și echipamente conexe
Târgul auto (Oborul Șerbănești) este printre puţinele de acest gen care generează venituri la bugetul local, având o capacitate de expunere de aproximativ 1200 de autovehicule.
Militez pentru acest proiect de aproape șase ani de zile, timp în care am luat cuvântul în Consiliul Local în calitate de simplu cetățean, am depus documentații la registratura primăriei și am adus la cunoștința autorităților locale ce beneficii ar putea aduce un asemenea sistem, care ar fi chiar o premieră în regiune și chiar la nivel național.
Acum, în calitate de consilier local independent, am propus digitalizarea acestui tip de serviciu administrativ prin introducerea unui sistem electronic prin care utilizatorul va putea achita închirierea locului de expunere online utilizând o aplicație de mobil, va furniza datele financiare în timp real și va elimina aproape complet evaziunea fiscală în ceea ce privește activitățile comerciale de profil din această locație.
Voi explica mai multe pe blog despre această experiență și despre cum au decurs negocierile pentru ca aceste sume să fie prinse, într-un final, în bugetul pe 2021.” a scris in aceasta seara consilierul local independent Dorin Chirilescu.