Comunicat de presa

Ce a spus dr. Secara si ce a trunchiat presa.

„În intervențiile avute, doamna dr. Secară a criticat, deschis și franc, incoerența Guvernului în combaterea pandemiei Covid19, precum și măsurile heirupiste asumate care n-au fost respectate tocmai de către cei care le-au impus (e de notorietate cum n-au purtat mască nici dl. Orban, nici dl. Voiculescu etc);
Dr. Secară a incriminat, de asemenea, informațiile contrare prezentate de oficiali guvernamentali, mergând până la măsluirea raportării cazurilor de noi infecții, practică recunoscută de altfel inclusiv de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.
Măsurile incoerente, impuse heirupist și discreționar, nu au condus la diminuarea numărului de cazuri și la scăderea ratei de infecție cu Covid19, ba dimpotrivă: realitatea creșterii numărului de infecții este vizibilă și la nivelul municipiului Bacău, oraș condus de șeful politic al prefectului de la USR, unde rata de infectare este de peste 3 la mie.
Prin propunerile făcute, doamna dr. Secară a avut un rol important în elaborarea „Planului integrat de gestionare a asistenței medicale în condițiile pandemiei de Covid19 în județul Bacău”, plan respins în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de colegii de alianță politică ai prefectului de la USR, în principal pe considerentul fugii de responsabilitate și asumare. Dacă acest plan ar fi fost aprobat, s-ar fi diminuat presiunea pe secția ATI de la SJU Bacău, internările de pacienți Covid19 aflați în stare critică ar fi scăzut, iar lucrările de la pavilionul medical „Spitalul Municipal” ar fi fost în plină desfăşurare.
Recomandăm prefectului să iasă din uluiala de pe Facebook și să facă eforturi pentru recepționarea și punerea în funcțiune a cortului neconform instalat, încă de anul trecut, la Baza Sportivă Letea din Bacău, de colegii săi de alianță de la PNL.
Cortul a costat bugetul național 3 milioane de euro, fără ca vreodată să se fi tratat aici pacienți Covid19. Îi poate oferi detalii prețioase fostul prefect, L. Miroșeanu, actualmente viceprimar al Bacăului în administrația Viziteu.
Îl asigurăm pe prefectul de la USR și, odată cu el, pe toți băcăuanii că, în ciuda unor exprimări nu întotdeauna lămuritoare, doamna dr. Secară este un reputat specialist, care-și desfășoară activitatea cu altruism și dedicare față de pacienții Spitalului Municipal Oneşti, precum și față de Spitalul Județean de Urgență Bacău, al cărui consiliu de administrație îl conduce. Subliniem că CA-ul de la SJU Bacău nu aprobă măsuri/politici medicale, ci investiții şi situații financiare. Protocolul şi măsurile anti-Covid19 sunt şi rămân atributul Ministerului Sănătății şi Guvernului.” a scris presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea.
Ce a spus Dna Secara si ce a scris Instututia Prefectului Bacau. Bulai, putina atentie…asculta AICI