Teatrul Municipal Bacau a castigat procesul cu Alexandra Apetrei.

„Scandal la Teatrul Bacovia! Directoarea Eliza Judeu, acuzată de abuz, după ce a concediat o actriță”, asa suna titlul unui articol din zdbc.ro in septembrie 2019.

„„Iulia, biata de ea”, după un text de Gabriel Sandu, câștigător al Concursului de Dramaturgie din cadrul Bacău Fest Monodrame 2018, s-a montat în regia Irinei Crăiță Mândră. Personajul principal, Iulia, este o lesbiană căreia îi moare prietena. „Regizoarea a început piesa cu mai multe personaje, dar actorii au semnalat că nu e bine cu mai multe personaje, așa că a rămas monodramă”, a  afirmat managerul teatrului.

În cele din urmă, rolul a fost primit de Alexandra Apetrei. Cu numai o săptămână înaintea premierei însă, aceasta a dat „refuz de rol”, fiind înlocuită. După câteva zile, a primit acasă o notificare de concediere, semnată de managerul Eliza Noemi Judeu.” se mai scrie in articol.

Alexandra Apetrei a dat in judecata Teatrul Municipal Bacovia in urma acestui lucru si astazi lucrurile s-au lamurit.

In prima instanta, Tribunalul a respins contestatia formulata de Apetrei- impotriva deciciei de reziliere CIM ca neintemeiata. Impotriva solutiei trIbunalului, a formulat apel Apetrei si cab. av. in numele Teatrului, intrucat a respins cererea noastra de obligare a reclamantei-Apetrei la plata cheltuielilor de judecata. Curtea de Apel Bucuresti, a respins ca nefondat apelul reclamantei Apetrei si a admis apelul Teatrului, obligand reclamanta la plata cheltuielilor de judecata in cuantum de 2500 lei. Hotararea este definitiva!