Comunicat de presa

Sergiu Sechelariu: „Rezolvarea problemei parcărilor ar trebui să fie tratată că pe o urgență de actuala administrație”

Scandalul iscat de proiectul parcarilor din municipiul Bacau l-a determinat pe Sergiu Sechelariu sa isi exprime public opiniile sale cu privire la modul in care administratia poate face acest lucru. Intr-o postare pe pagina sa de facebook, Sergiu Sechelariu a propus cateva masuri necesare pentru ca problema parcarilor din municipiul Bacau sa scada in intensitate pana cei din Primarie vor gasi o solutie optima.

Observ de foarte multe zile faptul că în mediul online s-a creat o adevărată isterie referitoare la plata locurilor de parcare și la implementarea taxei anuale de 300 lei. Datorită faptului că de-a lungul vieții am acumulat destulă experiență în domeniul construcțiilor și al traficului rutier doresc să fac câteva sugestii actualei administrații pentru a putea ajuta băcăuanii să aibă locurile de parcare mult dorite. 

Măsuri pentru soluționarea problemei :
Introducerea sensurilor unice pe străzile secundare.
Acest lucru oferă o alternativă de fluidizare a traficului și posibilitatea de a parca pe ambele laturi ale străzii fară a deranja în vreun fel traficul, ( Ex. Strada Iosif Cocea,Logofăt Tautu etc. ) și totodată se vor elibera și trotuarele de mașinile parcate necorespunzător.
Transformarea punctelor termice dezafectate sau nefolosite în parcări supraterane.
Identificarea și creearea parcărilor ecologice.
Există în municipiul Bacău numeroase zone în care proprietarii blocurilor au delimitat terenul din zona imobilelor și cultivă diverse legume sau depozitează obiecte uzate.
Trasarea locurilor de parcare și amendarea celor care parchează pe 2 locuri.
Doar prin această acțiune simplă de aplicare a marcajelor (vopselei) ,se vor putea crea destule locuri de parcare datorită faptului că nu vor mai exista locuri “moarte” intre autoturisme.
Crearea unor parcări supraterane sau subterane cu ajutorul fondurilor europene sau în parteneriat public-privat.
Taxarea locurilor de parcare.
Această taxare ar trebui să fie pe ultimul loc ,deoarece întai trebuie să creeam locuri de parcare și apoi să implementăm o taxa.
Taxa trebuie să fie corelată cu zona de fiscalitate ( A B C D ), deoarece nu cred că ar fi corect ca cei din zona D să plătească la fel ca cei din zona A.” a spus Sergiu Sechelariu.
Totodata, Sergiu Sechelariu a mentionat ca „Rezolvarea problemei parcărilor ar trebui să fie tratată că pe o urgență de actuala administrație!