Comunicat de presa

Valentin Ivancea: „Ziua Mondială a Sănătății sărbătorită prin investiții majore în sănătate

 

„Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, marcată în fiecare an la 7 aprilie, reiterez sprijinul acordat personalului sanitar care îşi desfăşoară activitatea în spitalele din județul Bacău, dar îndeosebi cadrelor medicale aflate în prima linie a combaterii flagelului Covid19: vă asigur că eforturile pe care le faceți în această perioadă complicată nu trec neobservate, în ciuda stăruinței cu care unii „binevoitori” caută să vă desconsidere munca.

Observăm, în această primă parte a anului, o escaladare a evoluției pandemice, cu apariția de noi tulpini, mult mai contagioase, context în care presiunea pe sistemul medical şi pe lucrătorii săi se anunță cu atât
mai mare.

Tocmai de aceea, voi susține în continuare sistemul sanitar şi eforturile cadrelor medicale, consolidând statutul Sănătății ca prioritate a mandatului meu de preşedinte al Consiliului Județean Bacău, aşa cum cred că am demonstrat în jumătatea de an trecută de la preluarea funcției.

Investițiile în modernizarea şi extinderea secțiilor de la Spitalul Județean de Urgență Bacău, precum şi îmbunătățirea calității & eficienței actului medical vor fi prioritare în bugetul CJ pe 2021.

La SJU Bacău se construieşte, cu fonduri europene, heliportul spitalului şi se extinde UPU: odată cu punerea în funcțiune a acestor obiective, capacitatea SJU de intervenție pe cazuri de urgență va creşte. Concomitent, avansează lucrările la extinderea secției „Radioterapie” şi instalarea celui de-al doilea accelerator de particule, investiție care va conduce la dublarea capacității de tratare a pacienților oncologici şi la asigurarea continuității schemelor de tratament.

Recent, CJ a aprobat indicatorii unui nou obiectiv de investiții, respectiv transformarea pavilionului administrativ al SJU Bacău într-o creșă pentru copiii angajaților și ai personalului medical.

Toate aceste inițiative – precum şi parteneriatele pe care le vom derula cu autoritățile locale, în domeniul medical – atestă preocuparea CJ pentru creşterea rezilienței sistemului sanitar județean şi consolidarea rezistenței acestuia în fața provocărilor pandemice prezente şi viitoare” a scris președintele CJ Bacău pe pagina de Facebook.