Pareri

Primarul Viziteu politizează managementul școlar și încalcă legea!

„Gașca USR-istă, plină de penali la nivelul cabinetului primarului, dorește să acapareze și să politizeze învățământul băcăuan prin obligativitatea semnării unui contract de management administrativ-financiar care conține clauze abuzive, unele nelegale, indicatori de (ne)performanță și chiar un barem inexistent în legislația educațională în vigoare.

Primarul #nonsens – primarul are dreptul de a nu face nici o cheltuială pe care nu o aprobă primarul (punctul 3 cap.V din drepturile primarului).

La nivelul fiecărei unitați de învățământ din municipiul Bacău există o aplicație, în care, se introduc toate cheltuielile și sunt vizualizate în timp real de aparatul de specialitate din primărie. Cu toate acestea, la litera i din „faimosul” contract se regăsește obligația directorului de a transmite trimestrial, sau ori de câte ori este nevoie, situația cheltuielilor efectuate.

Pe de o parte, directorul unității de învățământ trebuie să se asigure că la nivelul școlii nu există mecanisme de finanțare privată bazate pe orice formă de obligativitate pentru elevi sau părinți (precum fondul școlii sau fondul clasei) dar, pe de altă parte, la punctul 6 din indicatorii de performanță, la constituirea bugetului, directorul este evaluat în funcție de implicarea financiară a partenerilor comunitari (elevi, părinți, parteneri privați)” se menționează într-o postare a lui N. Droiman