Comunicat de presa

Parcările cu plată din municipiul Bacău verificate de polițiștii locali

Pe lângă activitățile specifice acestei perioade, de conștientizare a cetățenilor cu privire la obligativitatea respectării măsurilor de protecție pentru prevenirea contaminării cu virusul Sars-Cov-2, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Evidența Persoanei au efectuat joi, 01.04.2021, între orele 09.30 și 13.00, verificări pe linia respectării prevederilor H.C.L. nr. 84/2008 și a H.C.L. nr. 305/2018, în parcările cu plată din municipiul Bacău.

Au fost controlate parcările cu plata din zona centrală, cele din zona Pieței Centrale, a Casei de Cultură și a Stadionului Municipal, ocazie cu care au fost verificate un număr de 97 autovehicule.

Conducătorii auto care nu au achitat taxa de parcare vor fi sancționați conform actelor normative mai sus menționate, cu amendă cuprinsă între 100 și 500 lei.

Menționăm că, persoanele care aleg să parcheze în parcările cu plată din municipiul Bacău au posibilitatea de a achita contravaloarea timpului petrecut în acestea, prin intermediul uneia dintre metodele disponibile: aparat de taxat, SMS sau abonament.

Acțiunile de acest tip vor continua și în perioada următoare pentru conștientizarea și sancționarea celor care nu respectă prevederile legale.