Pareri

Cum îi fentează LuciDinBrăila pe cei din jurul lui şi cum îşi ia mâna de pe ei la greu

Şi spun asta în momentul în care administraţia băcăuană e băgată până-n gât în scandaluri mediatice şi ca bonus o vizită şi un interes aparte a DNA pentru angajările făcute-n Primăria Bacău. Şi spun asta din moment ce Luci, întrebat despre oamenii ăştia ajunşi în funcţii publice ilegal, aflându-se în prag de dosare penale din această cauză, dă din umeri şi se scuză sec: „Nu eu i-am angajat, întrebaţi la resurse umane”.

Adică să ne imaginăm că nenea Avram, Claudiu şi Cochior au fost angajaţi de cei de la Resurse Umane fără voia sau dorinţa expresă a brăileanului. Mon cher, ne plac gogoşile?. Au venit aşa oamenii ăştia la uşa Primăriei Bacău şi nişte incompetenţi de la Resurse Umane i-au şi angajat, apoi te-ai trezit cu ei în cabinet. Măi să fie, ce umilinţă. Ce te costă să recunoşti că ei au fost preferaţi de tine şi doriţi de tine, existând şi presiuni pentru a fi angajaţi după cum se plângeau pe la colţuri oamenii din jur. A, ştiu. O răspundere penală.

Coincidenţă o fi şi lupta dusă de Primărie cu Adrian Gavriliu de la CSM, cu Eliza Judeu de la Teatrul Municipal Bacovia şi cu Adrian Popa fost şi actual director la SJB. Adică tu nici nu ai idee despre toate astea şi eşti preocupat cu munca serioasă din Primărie. Referendumuri, laptopuri şi măriri de taxe, plus desfiinţarea SSPM.

Tot Bacăul vuieşte despre toate acţiunile avute în campania „Fără penali în funcţii publice” şi regretă că au semnat idioţenia. Practic voi v-aţi răhăţit pe ea şi aţi făcut cum aţi vrut. Nici de manevra de la licitaţia cu sonorizarea dorită la Teatrul de Vară n-ai habar. Ştiu. În general se trasează nişte ordine pe care băieţii pupăcioşi le execută. De ce? Pentru că-s competenţii aduşi de matale în administraţie. Atât de competenţi încât jumătate din cabinet e în prag de demitere. După doar şase luni.

Am văzut azi în şedinţa de CL că nu rezişti la presiune şi noroc cu secretarul Popovici care te-a „scos” de câteva ori. Şi când îmi aduc aminte ce „bărbat” erai în campanie. Dacă nu faci curăţenie în mintea ta şi apoi în Primărie, n-ai să reuşeşti nimic ba chiar rişti să fii primul primar al Bacăului care nu termină mandatul întreg.

Practic, ca să revin la titlu, i-ai fentat pe ăştia din Primărie şi ţi-ai luat mâna de pe ei acum când au apărut bubele. Păi se poate? Îi laşi la greu?