Pareri

Borfașii din cabinetul lui Luci. Dezvaluiri pe Vocea Bacaului.

„Fără penali în funcții publice!”, vă mai amintiți? A fost doar un slogan mincinos de campanie. Odată ajuns la conducerea Primăriei Bacău, primarul Lucian Stanciu-Viziteu s-a înconjurat de penali și oameni fără studii, angajați ilegal chiar la propriul său cabinet. Borfași și tăinuitori de hoți, neșcoliți fără acte de studii, ex-polițiști cu antecedente penale, administrația Viziteu s-a umplut de penali ca de păduchi.”

Asa incepe articolul celor de la voceabacaului.ro in care practic revedem lupta pentru putere a unei gasti ce nu pare a avea legatura cu viata administrativa a municipiului Bacau. Mai degraba cu DNA-ul ce le-a calcat pragul la doar sase luni de administratie si asta e un record absolut al perioadei de dupa comunism. Autorul articolului ii numeste borfasi pe cei care au ajutat la imaginea USR din campania electorala si cei care au ajuns in cabinetul braileanului pentru ca, spunea el, isi dorea competenta, transparenta si profesionalism. Cu Tudor, Avram si Irinel, bonus Andreea Cochior care se pare ca a returnat ultimul salariu dupa scandalul diplomelor inexistente.

Mi-ar fi placut sa ma fi contrazis in critica dura aplicata gastii cu realizari si o administratie ca la carte insa astia sunt prea departe si de cea mai proasta administratie pe care a avut-o Bacaul dintotdeauna. Luci nu si-a ales in jurul lui decat oamenii care l-au curatat de scame si care i-au luat cati bani a trebuit si cand a trebuit.

Despre Tudor, cel care s-a ocupat de clipurile useristilor se mai scrie in articol:

Cartofor de profesie, cu datorii neachitate (bani împrumutați pentru a juca poker), Claudiu Tudor e un fost cameraman băcăuan care, în campania electorală, i-a asigurat candidatului Viziteu transmisiile live pe Facebook. Rețeaua de socializare conține suficiente urme ale colaborării dintre cei doi. Una dintre ele, o poză, ilustrează articolul de față.

Partea mai puțin știută a lucrurilor, dar cu siguranță cunoscută de cel ajuns între timp primar al Bacăului, e că Tudor figurează trimis în judecată într-un dosar penal, alături de alți co-inculpați, sub acuzația de tăinuire. Dar și angajat în Primăria Bacău, la cabinetul primarului USR. O dublă postură: penal și angajat la primarul care milita pentru „fără penali în funcții publice”.

Concret, acolitul lui Viziteu a pus umărul la înstrăinarea unor bunuri – telefoane, tablete – despre care știa că provin dintr-un furt. În aprilie 2015, hoții au sustras mai multe bunuri de valoare din locuința unui băcăuan care muncea în Spania și trimisese acasă colete (pe str. Milcov, unde locuiește și consilierul primarului). O parte importantă din bunuri a fost plasată în „custodia” lui Tudor, care – conform oamenilor legii – a înlesnit valorificarea acestora (telefoane IPhone, tabletă Samsung etc).

În ultimele 2-3 luni din 2021, Cl. Tudor a făcut eforturi substanțiale pentru a băga diverși funcționari din Primărie în tot felul de comisii de disciplină, pentru ca aceștia să fie penalizați în contul unor cauze închipuite, în condițiile în care el însuși trebuie să răspundă în fața legii pentru fapte penale concrete.

Doar primarul Viziteu poate lămuri cum s-a înhăitat omul său de încredere, actual consilier pe cabinet, cu spărgătorii de locuințe care în ultimii 4-5 ani au făcut carieră prin cartierele Bistrița Lac și Milcov” mai scriu cei de la voceabacaului.ro care au facut descoperirile incredibile cu „actorii” cabinetului Luci.

In articolul celor de la voceabacaului.ro urmeaza dezvaluirile despre blogerul Ionut Avram, devenit in toamna purtatorul de cuvant al Primariei Bacau dupa ce a condus campania braileanului:

„Corabia găurită a administrației Viziteu a fost de curând abandonată de Ionuț Avram și de Andreea Cochior, ambii de asemenea angajați la cabinetul primarului, fără a avea acte de studii superioare, deși posturile pe care fuseseră încadrați cereau expres asta. Luni de zile, cei doi au încasat – în mod necuvenit – drepturi salariale, aferente unor posturi pe care, dacă legea ar fi fost respectată, nu puteau fi angajați.

Primul, Avram, un blogger mercenar băcăuan care trebuie să plătească zeci de mii lei daune în urma mai multor procese pierdute (pentru calomniile proferate de-a lungul timpului), își arogase poziția de purtător de cuvânt al Primăriei, postură din care i-a insultat pe consilierii locali, în repetate rânduri, dar și pe băcăuanii care nu au înțeles ce imensă binefacere pentru oraș este administrația Viziteu, tocmai când primarul dorea să impună majorarea taxei de salubritate cu 140%.

A doua, Cochior, este fosta consilieră a lui Viziteu din perioada când actualul edil era deputat – deci lipsa studiilor acesteia era cunoscută de primar încă de la angajarea femeii la cabinetul său. Cochior, care s-a băgat în toate comisiile din Primărie, primind inclusiv spor pentru presupuse activități în proiecte cu fonduri europene, ar fi returnat între timp banii încasați nelegal în ultimele 4-5 luni.

Pe fir a intrat însă DNA, care la 22 martie 2021 a cerut toate înscrisurile privitoare la angajarea nelegală a celor doi la cabinetul primarului Viziteu, precum și privind activitatea desfășurată în primărie de Avram & Cochior. Actele făcute de aceștia se află acum sub spectrul nulității de drept.”

Bine, as spune eu ca actul de jignire a lui Avram de a ne numi prosti inca nu a devenit nul. El va ramane in istoria patata deja de scandalul in care a intrat.

LuciDinBraila, un primar cu penali în funcții publice, spun si eu pentru ca asa cum se dezvaluie in articol, „În iulie 2020, într-un comunicat de presă, deputatul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, candidat al USR/PLUS la funcția de primar al Bacăului, mulțumea băcăuanilor pentru mobilizarea exemplară în campania de strângere semnături pentru „Fără penali în funcții publice”.

„Efortul băcăuanilor de acum 2 ani nu a fost în zadar! Am reușit să strângem 45.000 de semnături pentru inițiativa Fără penali în funcții publice și am fost locul 3 național. Este meritul fiecărui cetățean onest, care acum 2 ani a spus clar și răspicat: ajunge! Vă mulțumesc!” – Lucian Viziteu

„Între timp, viziunea fostului deputat s-a schimbat odată cu preluarea funcției de primar. Stilul e omul, așa cum funcția îl face pe om, iar puterea îl schimbă. Viziteu s-a înconjurat de „dalmațieni” și și-a umplut de penali chiar propriul cabinet, acolo unde USR/PLUS ar fi trebuit să aducă acei oameni noi, nepătați, care să-l ajute pe necoptul primar să…recreeze Bacăul” mai scrie autorul articolului.