Pareri

De ce au fost dați afară sportivii din baza Letea?

Mai tineti minte tam-tam-ul cu Baza Sportiva Letea transformata in spital modular COVID si cum se pozau politicienii pe-acolo? Sute de poze din toate unghiurile erau propagate pe retelele de socializare afirmand cu mandrie ca Bacaul are asa ceva! In acelasi timp, sportivii care isi desfasurau activitatea acolo au fost trimisi sa se antreneze in „debaraua” Bazinului de Inot. Daca sacrificiul asta ar fi fost pentru salvarea a sute de vieti, asa cum se mentiona la acea vreme, am fi inteles batjocora, insa, spitalul modular ce ne-a costat 3 milioane de dolari n-a functionat nicio secunda. Dimpotriva, tot echipamentul e distrus si nu se mai poate folosi. Au ramas pozele de propaganda si atat.

Brusc, interesul vizavi de sutele de vieti ce puteau fi salvate aici s-a evaporat. Baza e distrusa si nu se poate folosi si ca bonus, am „ars” 3 milioane de dolari pentru nimic. Sportivii sunt suparati si nu inteleg logica acestui lucru, consilierul judetean Gavriliu avand o postare astazi pe pagina de facebook:

A trecut un an de când am fost dați afară, ca niște câini, din Baza sportiva Letea. Subsemnatul, Gavriliu Adrian, in calitatea mea de consilier județean, intreb pentru directorul Csm Bacău, Gavriliu Adrian, și activitatea sportivă băcăuană:

-De ce ați dat, dom’le, sportivii, afară din Baza sportivă Letea?

De un an de zile acel cort gonflabil (care a costat trei milioane de dolari) zace părăsit pe terenul de fotbal. Terenul de fotbal este compromis, baza sportivă, la fel.
Generații de sportivi s-au irosit. Birourile CSM nu au fost folosite nici măcar o clipită pentru ce s-a spus iar Clubul Sportiv al Primăriei a reușit, după șase luni, (prin venituri proprii și sponsorizări de la Simba Invest) să inchirieze un spațiu pentru birouri.

Deși, directorul Gavriliu a venit la acea oră cu propunerea ca acel spital militar să fie amplasat pe Ștrandul Letea ( bazinele puteau fi acoperite cu podiumuri de lemn) nu l-a băgat nimeni in seamă.

Fotbalul e la pământ, un Club Sportiv ( printre cele mai puternice din provincie) a fost trimis intr-o magazie, unde se ținea clorul, la Bazinul de Inot, iar sportivii se antrenează pe unde apucă și la mila politicului. Subsemnatul Gavriliu Adrian, consilier județean, vorbesc in numele directorului CSM Bacău, Gavriliu Adrian, pentru că acesta din urmă nu poate să dea declarații, riscand să fie băgat in comisia de disciplină pt libera exprimare.

In final, consilierul județean din mine mai intreabă o dată:
-De ce ați dat, dom’le, sportivii afară din baza Letea dacă acea bază nu a fost folosită pentru ce s-a spus că va fi folosită: spital MILITAR COVID-19!?” scrie consilierul judetean Adrian Gavriliu.