Comunicat de presa

Deputatul Cristian Paul Ichim: „Avem nevoie de AUR în politica românească?”

Intr-o postare facuta pe pagina de facebook, deputatul Cristian Paul Ichim critica dur partidul AUR si vorbeste despre liderii acestuia ca fiind cei care se afla in afara legii in momentul in care actioneaza prin propagarea urii si a compromiterii statului de drept.
A venit momentul să ne gândim dacă AUR este un partid care are ce căuta în politica românească. E nevoie să fim un stat responsabil, cu un sistem de drept care să permită libertatea individului, libertatea de asociere și libertatea de opinie. Dar, în același timp, este nevoie să fim gata să sancționăm și să interzicem orice derapaj de la principiile democrației și să îi excludem pe cei care încalcă libertatea celorlalți și îndeamnă la ură.
Din punctul meu de vedere AUR este un pericol pentru democrație, iar atacul la adresa Maiei Morgenstern este o dovadă cât se poate de clară a ceea ce a început să producă această formațiune în societatea românească. Sunt unul dintre politicienii care nu are nevoie de victime pentru a înțelege pericolul acestui partid extremist. Nu cred că este nevoie să moară oameni și să deplângem o tragedie ca să ne dăm seama că avem de-a face cu extremiști periculoși.
Faptul că s-au dezis de acțiunile unui simpatizant care a amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern și cu incendierea Teatrului Evreiesc nu îi face mai puțin vinovați pentru incitare la ură.
AUR, Simion, Șoșoacă și restul de scandalagii care au pătruns în Parlament păcălind electoratul au început să își dea arama pe față.
Modul extremist și xenofob de manifestare al acestora, reacțiile și manifestările din Parlament (atitudinea și limbajul de la conferința de presă a lui Ionuț Moșteanu), sabotarea sistemului de sănătate (interesați de promovarea urii și dezbinării, dar nu de unitatea, sănătatea și viața românilor) arată că nu este o ,,Alianță pentru Unirea Românilor”, ci mai degrabă pentru dezbinarea lor și distrugerea valorilor morale ale acestui popor.
În fiecare discurs, cei de la AUR își promovează calitatea de demnitari cu drepturi absolute, dar sabotează această demnitate și responsabilitate asumată. Votul alături de PSD și atacurile directe cu privire la poziția României ca stat UE, care promovează diversitatea și buna înțelegere, reprezintă o jignire absolută a clasei politice din România, dar și a cetățenilor acestei țări.
Singura soluție responsabilă este disocierea de aceste practici și de cei care le folosesc politic.
Consider că AUR s-a situat în afara legii prin modul în care a acționat, prin propagarea urii și a compromiterii statului de drept. Sper să găsim resursele politice pentru a lua măsurile corecte și sper că România are anticorpii necesari din perspectiva juridică pentru a pune capăt acestor derapaje extrem de periculoase.” a declarat deputatul Cristian Paul Ichim.