Pareri

Trenul urban nu are buget în 2021! Dărâmarea garajelor din nou pe tapet!

Mare tam-tam cu bugetul local, unul care promite, promite şi iar promite. Gogoaşa cu stadionul e la episodul cu numărul 8, dar una anunţă şi alta face. Adică, anunţă astăzi că va construi un alt stadion în alt loc, deşi în campanie urla peste tot că îl va renova şi că Necula minte când spune că nu se poate asta. Brusc, brăileanul îl relocă, asta fiind o altă promisiune de campanie abandonată. Dar…atenţie! În buget e prins cică un studiu de fezabilitate de 200.000 lei. Aşadar nu începe nicio construcţie a unui nou stadion ci o nouă poveste care va continua şi în următoarele alegeri locale. Studii…studii…studii…

Bomboana bugetului am zărit-o la capitolul dezvoltare acolo unde Bacăul cică, va avea 238 milioane lei, mai mult ca anul trecut. Băcăuanii trebuie să înţeleagă faptul că aceşti bani nu se vor vedea în dezvoltarea efectivă pentru că, aşa cum se întâmplă mereu, va exista o sumă imensă necheltuită la final de an. Din diferite motive. În cazul brăileanului motivul va fi incompetenţa. Aţi reţinut suma, da? 238 milioane!

Cheltuielile de funcționare ale Primăriei și instituțiilor din subordine vor fi de 294 de milioane de lei, spune LuciDinBraila. Aşadar, dezvoltarea Bacaului ne costă un fleac pe lângă aceste cheltuieli imense pe care Primăria continuă să le aibă, deşi brăileanul spunea altceva în campanie.

Toate garajele vor fi demolate! Inclusiv cele aflate pe terenuri private care vor fi expropriate! Când, cum şi în ce condiţii…nimic. Se creează o iluzie pentru că Luci n-a mai ieşit cu nimic public în ultimul timp şi totuşi dărâmarea acestor garaje nu se realizează de la microfonul din Consiliul Local. Dacă se va întâmpla vreodată asta va dura ani buni şi nicidecum nu poţi discuta asta cu bugetul unui singur an.

Pentru străzi? 17 milioane lei. Adică doar 3 străzi vor beneficia de atenţia administraţiei. Siretului, Salciei şi Corbului. Nu sunt bani mai mulţi aşadar va trebui să aşteptăm bugetul din 2022.

Nu am auzit nimic despre bugetul alocat trenului urban, parcărilor plutitoare şi teatrului plutitor, cele cu care defila Luci în campanie.

SF-urile brăileanului rămân aceleaşi şi în bugetul propus, uşor de zărit pentru cine va citi pe îndelete. La capitolul vise şi promisiuni, Luci e campion încă din vara anului 2020 şi continuă să fie.