Pareri

Administratia ne indruma spre voluntariat? Nu ne baga si-n organigrama Primariei Bacau?

Pricep mai greu, recunosc, dar parca se intelege usor ca viceprimarul Ghinghes ar dori sa ne invete a face voluntariat pentru municipalitate. Voluntariatul inseamna cumva munca neplatita dar facuta cu sufletul. Se adreseaza cumva si celor care au un job? Sau poate ca se adreseaza celor care….taie frunze la caini? Asta dupa ce le-a recomandat cetatenilor sa o ia inainte cu activitatea de curatenie, asigurandu-i cu sculele necesare pentru asta.

A discutat aceste aspecte cu organizatiile non-guvernamentale locale si vrea sa demareze un program special in acest sens. E frumos voluntariatul, recunosc, dar nu inteleg de ce nu au fost dispusi sa administreze si ei voluntari municipiul Bacau fara sa-si primeasca salariile de peste 10.000 lei lunar…Pot da un exemplu frumos si astfel ca ar putea sa ne convinga si pe noi. Cand instalezi inspectori de specialitate ce se ocupa in fapt cu fotografierea in sedintele de CL si administrarea unor retele de socializare si nu-s voluntari ci bagati in sacul organigramei cum e? Nevoia de a lansa o alta fumigena se simte de la o posta distanta…

Mulțumesc reprezentanților organizațiilor non-guvernamentale locale pentru prezența la întâlnirea de astăzi și mai ales pentru ideile lor cu privire la propunerea noastră de a demara un program de voluntariat municipal!

Am avut astăzi o primă consultare cu reprezentanții asociațiilor și fundațiilor băcăuane în vederea culegerii nevoilor diferitelor categorii sociale, dar și pentru a pune la punct principiile care să se afle la baza unui astfel de program. Ne propunem să stimulăm cetățenia activă prin implicarea locuitorilor în rezolvarea problemelor comunității și să încurajăm activitățile de voluntariat la nivel local, în special în structurile municipalității.

În același timp, în discuțiile avute astăzi am atins chestiunea finanțărilor nerambursabile în baza Legii 350/2005, necesitatea (re)deschiderii către comunitate a Centrului de tineret, dar și perspectiva de a sprijini dezvoltarea capacității sectorului ONG local.” a scris viceprimarul Ghinghes pe pagina de facebook.