Comunicat de presa

Cristian Paul-Ichim: “E nevoie de un municipiu care să respire, ordonat, civilizat”

“Am cerut Poliției Locale Bacău o evidență a mașinilor ridicate de pe raza municipiului Bacău, dar și o situație a mașinilor fără stăpân și regimul juridic al acestora.

Vedem cu toții în municipiul Bacău mașini abandonate, adevărate cimitire de mașini prin parcările Bacăului, locuri de parcare blocate, taxe neîncasate la bugetul local.

Polițiștii locali au atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice, competențe stabilite prin legea 421/2002. Ca atare, polițiștii locali pot ridica, transporta, depozita și restitui vehiculele prin serviciul de specialitate din cadrul Direcției Salubrizare și Agrement Parcuri.

Numai în ultima lună, Poliția Locală a identificat peste 400 de vehicule abandonate, a ridicat 66 de vehicule, iar anul trecut, 24 de vehicule au trecut în proprietatea U.A.T Bacău.

Consider că este nevoie de mai multă responsabilitate, atât din partea cetățenilor, cât și din partea instituțiilor abilitate, responsabilitate menită să mențină un municipiu care respiră, ordonat, civilizat. Putem face asta împreună, trebuie doar să o demonstrăm.” a scris deputatul Cristian Paul Ichim (PLUS) pe pagina de Facebook.