Comunicat de presa, Local

Valentin Ivancea vrea să reabiliteze Palatul Administrativ

Am reînceput demersurile legale pentru a prelua Palatul Administrativ – care se află în domeniul public al Statului Român și în administrarea Instituției Prefectului – în domeniul public al Județului Bacău. Această clădire de patrimoniu se degradează și trebuie urgent reabilitată, însă noi nu putem interveni tocmai pentru că, la acest moment, nu avem pârghiile legale.

Mi-am propus să rezolvăm problema transferului acestui imobil, un prim pas urmând să fie făcut la ședința de vineri a CJ, când aleșii vor aproba declanşarea procedurii de preluarea a Palatului, solicitând Guvernului emiterea unei hotărâri în acest sens. Ulterior preluării, vom face expertizele necesare pentru a vedea, cu exactitate, în ce stare se află clădirea și vom identifica o linie de finanțare prin fonduri europene pentru reabilitarea imobilului.

Menționez că Palatul Administrativ a găzduit, în ultima jumătate de secol, autorități județene precum Sfatul Popular Regional, Sfatul Popular Județean sau Consiliul Popular Județean Bacău.

E inadminisbil ca această clădire emblematică pentru Bacău să rămână nereabilitată și nemodernizată. Consiliul Județean dispune de resursele necesare și își asumă să readucă această clădire la farmecul istoric de odinioară.” a scris prsedintele Valentin Ivancea pe pagina de facebook.