Pareri

”Împrumutul” dorit de Primărie a eşuat din faşă! Cu ce hrăneşti gâştele?

Specialiştii unui brăilean oarecare ajuns în urbea noastră au calculat minuţios un plan de bătaie pentru a dezvolta oraşul Bacău. Nu e primul calcul şi nici primul eşec al lor. Ăştia au aplicat formulele de calcul doar de ei ştiute şi nicidecum astea nu includ nevoia de a ”hrăni” oamenii de partid, sugativele din campanie sau ciobanii marţieni. Doamne fereşte, ăştia sunt cei mai corecţi oameni din ultimii 31 de ani.

Cum spuneam, specialiştii lui peste prăjit, probabil peşte din Dunăre şi prins în zona Brăilei, au gândit că poate băcăuanii împrumută Primăria cu 32 milioane de euro (fără a putea garanta cu ceva obligaţiunile) şi vor avea ăştia bani de învârtit între ei. După ce în mintea lor plănuiesc să ”câstige” CSM-ul, CRAB-ul, SMUP-ul, Spitalul Judeţean (stai că pe ăsta la pierdut Geta 🙂 ) şi alte vaci de muls ale municipiului. Numai că, stupoare. După ce au promovat proiectul ca fiind unul extraordinar şi care va răsuna în lume, astăzi nici măcar nu a mai fost pus pe ordinea de zi.

De ce oare? Păi cum băbăieţi, v-aţi bătut cu pumnul în piept degeaba? Păi şi acum ce faceţi? Plănuiţi altă şmecherie? Cin’ te sfătuieşte aşa prost nene? Nu pare că-şi cam bate joc de tine? Astăzi aţi prevestit circul ce ar fi ieşit cu proiectul ăsta de împrumut şi aţi evitat să fiţi bălăcăriţi de consilierii ce şi-au dat seama că nu prea e legal. După ce aţi bâlbait-o ieri în Comisie, astăzi aţi cotit-o. Astfel, cu 8 eşecuri grosolane în primele 4 luni de mandat, aţi avut cea mai proastă ”lună de miere” dintre toţi primarii aleşi în Bacău în ultimii 31 de ani.

Putem spune abia acum că admninistraţia Necula chiar n-a fost cea mai proastă dintre toate pentru că actuala a reuşit s-o detroneze în primele ”zile de viaţă”. Disperarea face ca gaşca useristă să devină o bombă cu ceas detonabilă în orice moment. Ştim, vreţi să faceţi bani rapid şi fără prea mare efort uitând de fondurile europene pe care alte administraţii le accesează de ani de zile. Banii de la populime sunt mai uşor de manevrat.

Hai, gândeşte rapid: Cum ce hrăneşti gâştele?