Pareri

Bâlbe administrative? Fotografia în Bacău necesită aprobări speciale? Dacă e pe ”moşia” lor!

Administraţia asta nu are presa de partea ei şi nici nu o va avea vreodată, nu pentru că ”presa” e contra ”dezvoltării” promise Bacăului ci pentru că băieţii ăştia sau mai bine zis, gaşca, se crede Dumnezeu peste toată populimea care trăieşte pe malurile Bistriţei. Fac totul contra şi se miră când presa existentă în Bacău nu îi susţine.

Păi cum să vă susţină băbăieti când sunteţi îmbuibaţi de prostie? Dacă nu vă daţi seama că le sunteţi antipatici şi ar trebui să vă mulaţi cumva după lucrurile fireşti, e bai mare. De fapt, ce s-a întâmplat astăzi…

Colegul de la Ha-Ra Media, practic un băcăuan simplu şi nu ”presa” aşa cum au dedus nişte băieţi fini astăzi, face fotografii zilnic de prin Bacău, aşa ca să ni le prezinte nouă, celor care poate n-am dat ochii cu nişte zone interesante. Astăzi a mers în zona Bazinului de înot, a surprins nişte poze din dronă şi s-a gândit că ar fi interesant să facă două-trei fotografii din interiorul bazinului. Zis şi făcut.

Intră pe uşă, se prezintă şi încearcă să le explice că ar dori să facă două poze din tribunele Bazinului de înot. E pus să completeze o cerere conform stării de alertă şi a situaţiei pandemice, i se ia temperatura şi….stai puţin că nu se poate. Trebuie aprobare de la primărie. Domnul de acolo poarta o discuţie cu viceprimarul (nici nu mai contează care) şi acesta îl ”îndrumă” spre purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ionuţ Avram. Colegul meu rămâne cumva mirat şi întreabă ce legătură are un purtător de cuvânt cu nişte poze din interiorul bazinului. ”El e responsabil cu presa” i se răspunde.

Acum, explic eu. Creieraşul funcţionează domnilor? Sau e pe bază de atribuţii penibile. Ba le am eu, ba nu le am, ba le are celălalt, ba celălalt nu le are deloc? Un om, un băcăuan şi un telefon cu camera foto. Un bazin de înot al nostru al tuturor şi nişte poze ce trebuiau să facă deliciul tuturor băcăuanilor. Îl pui să completeze cererea, îi iei temperatura şi te suceşti. Băbăieţi, sunteţi normali? Trebuie aprobări de la SRI pentru a se fotografia din interiorul bazinului de înot? Sunteţi şefi acolo şi noi populimea suntem intruşi? Cumva v-aţi gândit că Ha-Ra Media nu e ”presa” care să vă pupe picioruşele?

Trebuie vorbit cu Avram pentru a fotografia în interiorul bazinului de înot? Cine e Avram şi ce calitate are el pentru a oferi aprobări de gen. Ce aprobări poate oferi el şi unde scrie în fişa postului acest lucru? Un viceprimar nu poate oferi ocazia unui băcăuan să intre în interiorul Bazinului de înot? Penibil! Cum aţi vrea să vă susţinem noi ”presa” dacă ne trageţi preşul domnilor? Eu cred că situaţia asta completează starea de penibilitate a administraţiei care nu reuşeşte nici proiecte, nici comunicare cu presa şi nici comunicare cu proprii cetăţeni. Mi se pare că trăiţi în bula voastră şi că nimeni dintre noi nu poate penetra vidul creat în administraţia asta care o depăşeşte cu mult (în prostie)pe cea a lui Necula.

Domnule viceprimar, pot fotografia mizeria cartierelor sau trebuie să-l contactez pe Avram pentru aprobare?